Šport > Moto športi
1374 ogledov

"Morda bi se mi vsi podelali v hlače ..."

Sebastian Vettel Lewis Hamilton Epa
Zgodovina formule 1 je po prejšnjem koncu tedna, ko je Lewis Hamilton osvojil sedmi naslov svetovnega prvaka, dobila novo poglavje.

Izenačenje enega zadnjih rekordov Michaela Schumacherja je naredilo velik vtis tako na glavnega udeleženca Lewisa Hamiltona kot njegove tekmece.

V elitnem tekmovanju se obeta nekaj sprememb, verjetno pa ne na vrhu. Hamilton bo, tako pričakujejo vsi v karavani, podaljšal sodelovanje z Mercedesom in leta 2021 kot velik favorit lovil osmi naslov prvaka, s katerim bi bil povsem sam na vrhu večne lestvice najboljših.

Eden njegovih tekmecev bo tudi Sebastian Vettel. Nemški nekdanji štirikratni svetovni prvak v tej sezoni končuje sodelovanje s Ferrarijem, v naslednji se bo preselil k nastajajoči ekipi Aston Martin, nasledniku sedanjega Racing Pointa.

leclerc vettel Zadnji krog Šport Leclerc: "Zaje*al sem!"

Mnogi računajo, da bo v novi ekipi Vettel bolj konkurenčen kot letos pri rdečih iz Maranella. A prav na tej zadnji dirki je Vettel s tretjim mestom dosegel najboljši izid sezone in se prvič po enem letu uvrstil na stopničke. Bil pa je tudi prvi, ki je Hamiltonu takoj po osvojenem naslovu čestital, ko je njegov tekmec še obsedel v dirkalniku.

"Povedal sem mu, da je vse skupaj nekaj posebnega in da smo priča zgodovinskemu trenutku," je Vettel pojasnil, kaj je povedal svežemu sedemkratnemu prvaku.

Sebastian Vettel Lewis Hamilton | Avtor: Epa Epa

Vettla so tudi vprašali, ali je po njegovem mnenju Hamilton zdaj najboljši dirkač vseh časov. Neposrednemu odgovoru se je diplomatsko izognil, češ da je težko primerjati dirkače iz različnih obdobij. "Zanesljivo je največji v naši dobi. A težko je primerjati. Ni mogoče skupaj postaviti Juana Manuela Fangia, Stirlinga Mossa ali pa naše generacije. Morda bi se mi podelali v hlače, če bi morali voziti njihove dirkalnike, oni pa se ne bi znašli v naših, ker bi bili prehitri," je dejal nemški dirkač.

Diplomatski pa je bil tudi ob vprašanju, ali je zdaj, ko je Hamilton ujel Schumacherja po številu naslovov, Britanec boljši tudi od njegovega rojaka. "Zame bo, če gledam nekoliko čustveno, Michael vedno najboljši dirkač. A ni dvoma, da je Hamilton največji po tem, kar je dosegel. Ima enako število naslovov, več zmag, več najboljših startnih položajev ... Dosegel je vse, kar je mogoče."

Lewis Hamilton F1 Šport Hamilton z novim naslovom svetovnega prvaka ujel Schumacherja!

Sebastian Vettel Lewis Hamilton | Avtor: Epa Epa

Zanimivo pa je bilo tudi, zakaj je bil Vettel prvi, ki je lahko stisnil roko staremu in novemu prvaku. Hamilton je namreč, ko je pripeljal pred garaže, kar obsedel v dirkalniku. Zdelo se je, da si je vzel čas za razmislek o dosežkih. A je pozneje priznal, da je bil razlog nekoliko drugačen. "Ko sem se vozil tja, me je kar naenkrat vse skupaj zadelo. Začel sem jokati. Nisem želel, da bi ljudje videli moje solze, ko bi snel čelado," je dejal Hamilton.

Dodal je, da takšnega čustvenega naboja pri sebi ni navajen. "Velikokrat sem že gledal druge dirkače, ki so v preteklosti jokali po zmagah in sem si rekel 'jaz pa tega res ne bom naredil'. Ampak vsega skupaj je bilo le preveč ..." je pojasnil Hamilton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice