Šport > Moto športi
29638 ogledov

Zdravljenje Schumacherja podrejeno enemu samemu cilju

Michael Schumacher Žurnal24 main
Sedem let po nesreči o stanju sedemkratnega svetovnega prvaka ni znanega veliko.

Konec meseca bo minilo sedem let od nesreče na smučišču v Meribelu, v kateri se je hudo poškodoval legendarni Michael Schumacher.

Okrevanje nekdanjega dirkača Jordana, Benettona, Ferrarija in Mercedesa, ki je v karieri zbral kar 91 zmag in sedem naslovov prvaka, poteka za zaprtimi vrati in ob skrbnem varovanju vseh informacij v povezavi z danes 51-letnim Nemcem. Dejansko stanje dirkaške legende je še vedno velika uganka.

jean todt | Avtor: Epa Epa
O Schumacherju je v najnovejšem intervjuju znova spregovoril nekdanji šef Ferrarija Jean Todt, aktualni predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) in redni obiskovalec dirkačeve vile ob Ženevskem jezeru, kjer si v družbi nekdanjega varovanca občasno ogleda tudi kakšno dirko formule 1.

Todt je v svojih izjavah praviloma zelo zadržan, saj se ne želi izneveriti zaupanju Schumijeve družine.

"Pri tej temi sem zelo diskreten. Vsi vemo, da je imel Michael zelo hudo nesrečo, ki je pustila resne posledice. Odltej je njegovo zdravljenje podrejeno temu, da bi se nekoč lahko vrnil k bolj normalnemu življenju," je dejal Todt.

michael schumacher corinna schumacher | Avtor: Epa Michael in Corinna sta poročena že 23 let. Epa
O stanju in izgledu Schumacherja danes ni znanega veliko, saj se v javnosti ni pojavil vse od leta 2013, ko se je hudo ponesrečil med smučanjem v francoskih Alpah. Nedavno je priznani nevrokirug dr. Nicola Acciarri dejal, da Schumacher ni več takšen, kot se ga spominjamo, saj zaradi dolgotrajne intenzivne nege pride do organskih, mišičnih in skletenih sprememb. Kljub temu še vedno obstaja upanje, da bi se Schumacher nekoč spet pokazal navijačem, na kar je z optimističnim zapisom pred časom namignila njegova žena Corinna, še korak dlje pa je šel predsednik navijaškega kluba Reiner Ferling, ki je dejal, da bomo Nemca kmalu spet videli v javnosti.

Vzpon mladega Schumija

Bolj kot slavni oče je trenutno medijsko izpostavljen sin Mick Schumacher, ki bo v prihodnji sezoni dirkal v elitni formuli 1. "Mick je bil prvak v formuli 3 in formuli 2. Naslednji korak je formula 1. To bo najtežji korak doslej. Pokazal je svoje kvalitete. Če bo imel takšen dirkalnik kot Romain Grosjean in Kevin Magnussen, potem ga bomo primerjali z njima. Če bo njegov dirkalnik primerljiv z dirkalnikom Lewisa Hamiltona, bodo njegovi rezultati drugačni. Upam, da se bodo moštva uspela približati Mercedesu. To bilo dobro tako zanj kot za F1," je vzpon mladeniča komentiral Todt.

mick schumacher | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Avatar jate
    jate 14:40 13.december 2020.

    pa kaj res morajo vsakokrat ,ko kaj napisejo o njem omenjat ,da je sedemkratni svetovni zmagovalec???? to ze vemo... a o njegovem zdravju pa bore malo nič...in potem napisejo kao novica..

Sorodne novice