Šport > Moto športi
1056 ogledov

Prvi mož Ferrarija: Do leta 2022 ne bomo konkurenčni

John Elkann Profimedia
Poskočni konjiček je v rahli krizi.

Prvi mož Ferrarija John Elkann, vnuk in izbrani naslednik italijanskega industrialca Giannija Agnellija, je v enem izmed redkih intervjujev izjavil, da poskočni konjiček v formuli 1 ne bo konkurenčen do sezone 2022. Vseeno je izrazil popolno zaupanje v vodjo ekipe Mattio Binotta.

"Zdaj postavljamo temelje za vrnitev na zmagovalno pot, ko se bodo spremenila pravila v letu 2022. V to sem prepričan. Binotto ima karakteristike in znanje, da začne nov zmagovalni cikel," je za Gazzetto dello Sport dejal Elkann.

Poudaril je še, da je bil Binotto že del Ferrarija, ko je ta na začetku tisočletja dominiral z Michaelom Schumacherjem za volanom, z Jeanom Todtom kot vodjo moštva in tehničnim direktorjem Rossom Brawnom.

"Pred nami je dolga pot. Ko je Todt začel s svojim zgodovinskim ciklom (pet zaporednih naslovov) leta 2000, smo prekinili post, ki je trajal več kot 20 let, vse od leta 1979. Potreboval je čas od svojega prihoda leta 1993 do prvega zmagoslavja. Najpomembnejša stvar je nadaljevanje dela na in ob stezi, ustvarjanje kohezije in stabilnosti. Ferrari želimo znova zgraditi korak za korakom."

Ferrari je po treh dirkah v tem letu sicer šele peti med konstruktorji v razvrstitvi prvenstva. Na prvi dirki je Charles Leclerc sicer osvojil drugo mesto, nato pa je sledil medsebojni trk obeh dirkačev, na Madžarskem pa je Sebastian Vettel zasedel le šesto mesto, Leclerc pa je bil 11.

ferrari garaža mehaniki | Avtor: Profimedia Profimedia

"To leto nismo konkurenčni zaradi napak pri dizajnu dirkalnika. Imamo nekaj strukturalnih napak pri aerodinamiki in dinamiki bolida. Izgubili smo tudi moč motorja. Realnost je takšna, da naš dirkalnik ni tekmovalen. To se vidi na stezi in se bo še videlo," meni Elkann.

Pri Ferrariju so ob krizi, ki jo je povzročil koronavirus, sicer podprli odločitev o prestavitvi uvedbe novih pravil na leto 2022. S tem bodo letošnja vozila uporabljali tudi v letu 2021, kar pa bo 'zelo škodovalo ekipi, vsaj glede na slab začetek v tem letu'.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice