Šport > Moto športi
257 ogledov

Räikkönen miren in sproščen: Kar bo, pa bo

kimi raikkonen sebastian vettel EPA
Nekdanji svetovni prvak Kimi Räikkönen je vse upe za prihodnost v formuli 1 položil v roke vodilnih mož rdeče ekipe.

Kimi Räikkönen si ne beli glave s tem, ali bo prihodnjo sezono še del elitnega dirkaškega cirkusa. Finskemu veteranu, ki bo oktobra dopolnil že 38 let, ob koncu sezone poteče pogodba s Ferrarijem, za zdaj pa še ni jasno, ali mu bodo rdeči iz Maranella ponudili nov dogovor.

Räikkönen je takšnega položaja vajen, saj je bil podobnega tretmaja deležen že v preteklih letih. Sezona 2017 se v tem pogledu prav nič ne razlikuje od lanske, ko je Ferrari poleti oznanil, da Finec ostaja vsaj še eno leto.

Letos se to - vsaj za zdaj - še ni zgodilo.

"Nič drugače kot vsa leta doslej. Odločitev ni moja," je sproščeno dejal Räikkönen. "Ekipa ve, kakšne so moje želje, potem pa bomo videli, kaj se bo zgodilo."

Vodilni dirkač prvenstva Sebastian Vettal upa, da bo Räikkönen ostal, ker naj bi spletla pristne prijateljske vezi. Dirkača sta moštvena kolega od leta 2015, ko je Nemec v ekipi nasledil Fernanda Alonsa.

 | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice