Šport > Moto športi
16 ogledov

Räikkönen svari: ''Lotus prepočasen''

fernando alonso lewis hamilton kimi raikkonen EPA
Dirkač Lotusa Kimi Räikkönen bo dirko za VN Kitajske začel z drugega mesta, Finec pa se je po kvalifikacijah pritoževal nad počasnostjo svojega dirkalnika. Moštveni kolega Romain Grosjean je postavil šesti čas in bo startal iz tretje vrste.

Ekipa Lotusa je na kvalifikacijah pred dirko za VN Kitajske zabeležila spodbuden rezultat, saj bo Kimi Räikkönen začel z drugega, Romain Grosjean pa s šestega mesta.

Kljub temu, da je v boju za startna mesta zaostal samo za Lewisom Hamiltonom, pa Räikkönena skrbi nekonkurenčni Lotusov dirkalnik. ''Vedel sem, da je razlika velika in v tem trenutku še nismo dovolj hitri. Drugo mesto ni slab rezultat, to je najboljše, kar lahko dosežemo. Raje bi startal s prvega mesta, vendar nam manjka hitrost,'' je povedal nekdanji svetovni prvak in dodal, da v nedeljo pričakuje podoben rezultat, kot so ga zabeležili v Sepangu. Räikkönen je dirko za VN Malezije končal na sedmem, Grosjean pa na šestem mestu.

sebastian vettel | Avtor: EPA EPA
''Naredili smo nekaj manjših posodobitev, vendar menim, da je stanje enako kot na prejšnji dirki. Dirkalnik deluje, tako kot si želim. Vse je zelo občutljivo, vendar smo zadovoljni s svojim položajem,'' je dejal Kimi in za konec dodal, da je bila taktika izbire gum pravilna. ''Verjamemo, da je naša strategija najboljša, zato smo jo tudi izbrali,'' je zaključil Räikkönen.

Vettel: ''Vse je mogoče''

Aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel bo dirko začel šele z devetega mesta, takoj za Jensonom Buttnom. ''Ob nas bo startal zelo hiter dirkalnik. On je tisti, ki se lahko vmeša v boj za zmago,'' je povedal Button, ki je izbral podobno taktiko kot dirkač Red Bulla in se bo na nedeljsko dirko podal s tršimi pnevmatikami. ''Dirko bo odločila strategija, saj bodo tisti, ki bodo začeli na mehkih pnevmatikah, izgubljali tudi do sekunde na krog,'' je prepričan Britanec.

Vettel je priznal, da se Red Bull ni mogel kosati z najhitrejšimi na sobotnih kvalifikacijah. ''Videli smo, da so nekateri zelo hitri, še posebej Mercedes in Ferrari. Odločili smo se, da bomo ubrali drugo pot, jutri pa bomo videli, če bo delovalo,'' je povedal Nemec in dodal, da ostaja v igri za zmago. ''Vse je mogoče. Mehke pnevmatike ne bodo trajale prav dolgo. Za en krog so dobre, a na dirki se bodo bolje odrezale srednje trde,'' je zaključil Vettel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice