Šport > Moto športi
21 ogledov

Rossi: "Zagotovo bom dirkal za Ducati"

valentino rossi ducati brno 2011 EPA
Valentino Rossi je v smehu zavrnil govorice, da bo Ducati zamenjal za zasebno Hondino ekipo. VN Češke je začel solidno – na drugem treningu je bil sedmi, a z velikim zaostankom.

"O moji prihodnosti ve več Melandri. Raje vprašajte njega. (Smeh) Šalim sem. Zagotovo bom tudi naslednjo sezono dirkal za Ducati." Tako je Valentino Rossi (Ducati) zanikal govorice, ki jih je v začetku tedna lansiral nekdanji dirkač v MotoGP Marco Melandri. Ta je dejal, da si bo Rossi z Marcom Simoncellijem (Gresini Honda) izmenjal motocikel za sezono 2012. Kaj drugega kot smeh ni bilo pričakovati, saj je bilo takoj jasno, da gre za šalo, saj bi bilo nekaj povsem nepredstavljivega, da bi večkratni prvak izbral zasebno ekipo in kar tako po eni sami sezono obupal nad italijanskim Ducatijem.


A Rossiju tudi po kratkem poletnem odmoru ne gre najbolje. Že res, da je bil na drugem treningu pred nedeljsko VN Češke na sedmem mestu, a je za najhitrejšim Danijem Pedroso (Repsol Honda) zaostal sekundo in dve desetinki. "Sem kar zadovoljen. Nisem dosegel nekaj izjemnega, a smo vsaj malo izboljšali čas kroga in uvrstitev. Nisem daleč od prve trojice." Res je, a le od tretjega mesta, na pa od prvih dveh. Pedrosa in Casey Stoner (Repsol Honda) sta na stezi v Brnu za zdaj razred zase – tretjeuvrščeni Simoncelli je na drugem treningu za Pedroso zaostal sedem sedetink.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.