Šport > Moto športi
400 ogledov

Sainz o selitvi k Ferrariju: "Lahko se mi smejijo, kolikor hočejo"

carlos sainz Reševalni pas/Twitter
Španskemu dirkaču se je priložnost kariere ponudila v sila neugodnem trenutku.

Carlos Sainz Jr. bo ob koncu letošnje sezone pri Ferrariju nasledil Sebastiana Vettla. Dirkanje s poskočnim konjičkom bi za marsikoga pomenila uresničitev sanj, težava je le v tem, da so rdeči iz Maranella trenutno sredi ene najhujših kriz v zadnjih desetletjih.

Nekonkurenčnost dirkalnika z oznako SF1000 se iz tedna v teden potrjuje z rezultati, saj je Ferrari trenutno šele na šestem mestu konstruktorske razvrstitve. V konkurenci dirkačev je Charles Leclerc na skromnem sedmem mestu, Sebastian Vettel je šele 13.

carlos sainz jr | Avtor: Epa Epa
Čeprav bo imel Sainz Jr. v letu 2021 priložnost dirkati za najslavnejšo moštvo na svetu, se mnogi sprašujejo, ali v luči novih spoznanj morda že obžaluje svojo odločitev.

Dirkač McLarna je zaradi zanj neugodnega poteka dogodkov postal priljubljena tarča šaljivcev, sam pa pravi, da ga spletne domislice zabavajo.

"Iskreno povem, da se mi lahko smejijo, kolikor jih je volja," je povedal za Autosport. "Nekateri so pravzaprav zelo smešni. Ljudje imajo preveč prostega časa in dobivajo zabavne ideje. Tudi jaz se nasmejim. Ko poslušam šale na svoj račun ali na račun dirkačev, se vedno prvi smejim. To ne pomeni, da imajo ljudje prav ali narobe, ampak le to, da so smešni. To je tudi njihov namen, tako da dobro zanje," je povedal 26-letni sin dvakratnega svetovnega prvaka v reliju Carlosa Sainza.

Ko se je pridružil McLarnu, se je Španec preselil v Veliko Britanijo, v kratkem pa bo svoj dom poiskal v Italiji, da bo bližje Ferrarijevi bazi v Maranellu.

Na dirkaški lestvici je Sainz trenutno na 11. mestu, ob idealnem razpletu pa bi bil njegov domet četrto mesto, kjer je trenutno njegov moštveni kolega Lando Norris.

"V ekipi se trudimo, da bi našli pravi tempo. Še vedno sem osredotočen na letošnjo sezono. Takoj po koncu se bom z mislimi preselil v naslednjo. Ko mi bo to ustrezalo, se bom tudi preselil v Italijo," je povedal.

Na klavrno formo Ferrarija je Sainza pred časom opomnil tudi Norris. "Ne bom ga preveč pogrešal. Še vedno se bova videla. Ko ga bom prehitel na stezi, mu bom lahko pomahal," je napovedal trenutno prvi dirkač McLarna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice