Šport > Moto športi
218 ogledov

"Hamilton lahko ujame Schumacherja"

brawn schumacher Profimedias
Michael Schumacher ni več nedotakljiv.

Ko je Michael Schumacher ob koncu leta 2006 napovedal svojo upokojitev, so se nekateri njegovi rekordi zdeli nedosegljivi. Dobrih deset let kasneje je slika precej drugačna.

Schumacher je imel ob prvi upokojitvi na računu rekordnih sedem naslovov svetovnega prvaka, rekordnih 91 zmag na dirkah za veliko nagrado in rekordnih 68 najboljših startnih položajev. Dolgo je kazalo, da bo Nemčev primat ogrozil rojak Sebastian Vettel, a zdaj mu precej večjo nevarnost predstavlja Lewis Hamilton.

schumacher brawn | Avtor: EPA EPA
Britanec, ki je letos osvojil že četrti naslov svetovnega prvaka, je po številu najboljših startnih položajev (72) že prehitel nekdanjega rekorderja, nezadržno pa kopni tudi razlika v zmagah.

Hamilton je dobil 62 dirk za veliko nagrado, star pa je komaj 32 let. Schumacher je imel pri enaki starosti na računu 53 zmag.

"Mislim, da so rekordi dosegljivi," je povedal eden od režiserjev Schuamcherjevih uspehov Ross Brawn.

"Takrat se mi je zdelo, da so rekordi nedosegljivi, a glede na Lewisove predstave je vse mogoče. Hamilton je eden od velikanov. Primerljiv z drugimi ikonami formule 1. Ne le zato, ker je osvojil četrti naslov, ampak zaradi voženj, ki so me letos zelo navdušile, še posebej na zadnjih dirkah. Tudi ko dirkalnik ni bil 100-odstoten, je prikazal izjemno vožnjo. Čestitam mu za ta fenomenalen dosežek," je dodal poslovni direktor F1.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice