Šport > Moto športi
839 ogledov

Mercedes odgovarja: "Lahko je vesel, da sploh dirka v F1"

romain grosjean EPA
Francoski dirkač Romain Grosjean je s pripombami na račun Lewisa Hamiltona ujezil šefa Mercedesa Tota Wolffa.

Pred dirko formule 1 v Silverstonu, ki jo bo s prvega startnega mesta začel domači adut Lewis Hamilton, bo v startni vrsti vsaj en zelo razočaran dirkač. Francoz Romain Grosjean namreč meni, da so sodniki Hamiltonu zaradi slavnega imena pogledali skozi prste in ga niso kaznovali zaradi kršenja pravil.

Lewis Hamilton | Avtor: EPA EPA
Grosjean je prepričan da ga je Lewis Hamilton v kvalifikacijah v soboto oviral in bi zato moral dobiti kazen. Primer so po koncu kvalifikacij obravnavali komisarji, a se izidi niso spremenili. Hamilton bo začel s prvega mesta, Grosjean pa z desetega.

"Če bi bil pred menoj takrat kdo drug, bi verjetno kazen prišla. Ne vem, ampak zdi se mi, da obstajata dve vrsti sodniških odločitev," je bil po neuspešni pritožbi razočaran Grosjean.

"Vem, da se ne borim za naslov. Toda vzel mi je vsaj tri desetinke. Ne vem, kako naj mu pokažem, da me je oviral. Naj naslednjič zlezem s sprednjim krilcem v njegovo zadnje?" je bil slabe volje Francoz.

Vsaj pri vodstvu Mercedesa si s takšnimi izjavami ni pridobil naklonjenosti. Grosjean namreč ni povsem nedolžen, ko gre za kazni (ponavadi je on prejemnik), leta 2012 je že dobil večjo kazen, ker je povzročil trčenje v Belgiji.

"Lahko je vesel, da sploh dirka v formuli 1. Nekateri se nenehno pritožujejo. O tem sploh nočem govoriti," je o tej temi na kratko dejal vodja srebrnih Toto Wolff.

toto wolff | Avtor: EPA EPA

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice