Šport > Moto športi
368 ogledov

Tokrat kazen za hitrega Bottasa

valteri bottas EPA
Dirkač Mercedesa Valtteri Bottas je doživel enako usodo kot njegov moštveni kolega Lewis Hamilton pred tednom dni.

Finski dirkač Valtteri Bottas, ki je bil najhitrejši na obeh uvodnih prostih treningih formule 1 pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v Silverstonu, bo moral dirko za veliko nagrado Velike Britanije začeti s kaznijo petih startnih mest. Bottas si je namreč med treningoma privoščil nenačrtovano menjavo menjalnika, zato bo Mednarodna avtomobilistična zveza Fia bržkone ukrepala in posegla po kazni.

Finec, ki je minuli vikend osvojil veliko nagrado Avstrije, potem ko je njegov moštveni kolega pri Mercedesu Britanec Lewis Hamilton za isti "prekršek" prejel kazen petih startnih mest, tako dirke ne bo mogel začeti z najboljšega startnega položaja, četudi bi bil v današnjih kvalifikacijah, te bodo na sporedu ob 14. uri, najhitrejši.

Predstavnik Mercedesa je že v petek potrdil verjetno kazen Fie, potem ko je Bottas blestel na obeh uvodnih treningih. Direktorji dirke bodo kazni dokončno potrdili danes popoldan po koncu kvalifikacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.