Šport > Moto športi
515 ogledov

Šefu Mercedesa zazvonil telefon

romain grosjean EPA
Francoski dirkač Romain Grosjean je razčistil ozračje s šefom srebrne garaže Totom Wolffom.

Romain Grosjean je po kvalifikacijah za VN Velike Britanije opozoril na dvojna merila komisarjev, ki bi po njegovem mnenju morali kaznovati domačega aduta Lewisa Hamiltona, vendar tega niso storili.

 | Avtor: EPA EPA
Francoz je trikratnemu svetovnemu prvaku očital, da ga je med kvalifikacijskim krogom oviral in pokvaril njegovo uvrstitev. "Če bi bil pred menoj takrat kdo drug, bi verjetno kazen prišla," je izjavil Grosjean, s tem pa ujezil šefa Mercedesa.

Toto Wolff dobro ve, da je bil Grosjean v preteklosti suspendiran zaradi nevarne vožnje, kar je ob priložnosti s pridom izkoristil. "Lahko je vesel, da sploh dirka v formuli 1. Nekateri se nenehno pritožujejo. O tem sploh nočem govoriti," je na to temo povedal šef Mercedesa.

Grosjeana so besede prizadele, zato se je odločil, da se bo z Wolfom pogovoril. "Poklical sem Tota," je razkril med druženjem z novinarji v Budimpešti. "Imela sva lep telefonski pogovor. Pojasnila sva si stališči. Borijo se za naslov prvaka, zato je napeto," je dodal.

"Nekatere moje besede so Tota dosegle nekoliko predrugačene. Nič nisem imel povedati proti Hamiltonu ali Mercedesu. Rekel sem le, da me je to stalo dveh startnih mest. Vsi se borimo za isto stvar in obstaja velika razlika med osmim in desetim mestom. Opravičujem se. Izjavil sem, da njihov GPS ni dober, kar ni pošteno do Mercedesa. Škoda, da se je to zgodilo, a zdaj je preteklost. Vse je v redu. S Totom sva spet prijatelja."

Na vprašanje, ali Wolff obžaluje svoje besede, je Grosjean odvrnil: "Bilo je v žaru borbe, tako da ni težav."

toto wolff | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice