Šport > Moto športi
1619 ogledov

Smrtna žrtev na zadnji dan slovitega relija

reli Dakar Profimedia
Tudi tokratni reli Dakar ni minil brez smrtne žrtve.

Organizatorji najtežjega vzdržljivostnega relija na svetu Dakar so v izjavi za javnost sporočili, da je v zadnji etapi v prometni nesreči umrl 20-letni francoski mehanik Quentin Lavallee.

Levallee je bil udeležen v prometni nesreči ob robu dogajanja zadnji dan 44. izdaje relija. Življenje je izgubil na kraju nesreče, potem ko je njegovo vozilo trčilo z lokalnim tovornjakom. Lavalleejevega sopotnika v vozilu, Belgijca Maxima Frereja, so prepeljali v bolnišnico, njegovo življenje pa ni ogroženo, piše AFP.

Med letošnjim Dakarjem pred tem ni prišlo do večjih nesreč, incident pa se je zgodil v Džedi pred začetkom dirke, ko se je v eksploziji enega od vozil, ki jo francoski organi preiskujejo kot morebitni teroristični napad, poškodoval francoski dirkač Philippe Boutron. Preostalih pet članov Boutronove ekipe je bilo po navedbah organizatorja tekmovanja nepoškodovanih.

V preteklem letu je na reliju življenje po padcu izgubil francoski motociklist Pierre Cherpin, leta 2020 pa sta umrla Portugalec Paulo Goncalves in Nizozemec Edwin Straver. Skupno je na Dakarju doselj umrlo 31 tekmovalcev, od tega 23 voznikov na motorjih.

Število žrtev med spremljevalnim osebjem, novinarji, gledalci, prebivalci ob trasah, vozniki ostalih vozil... se bliža številki 50. Med umrlimi, zdaj jih je skupno 46, je tudi ustanovitelj relija Thierry Sabine. Ta je umrl v helikopterski nesreči leta 1986, ob njem in pilotu so umrle še tri osebe, ena izmed njih je bil zelo popularni francoski pevec Daniel Balavoine.

Paulo Goncalves Reli Dakar Šport Znan razlog za smrt dirkača Pierre Cherpin Dakar 2021 Šport Tragedija: po padcu umrl izkušeni motociklist
 
Komentarjev 1
  • Avatar Halliolisa
    Halliolisa 23:52 14.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m