Šport > Moto športi
25 ogledov

''Treba bo končati pred Vettelom''

fernando alonso EPA
Španski dirkač Fernando Alonso je kvalifikcaije za VN Južne Koreje končal na četrtem mestem, dve mesti za svojim največjim konkurentom za naslov prvaka. Španec ima pred seboj samo en cilj: dirko končati pred Sebastianom Vettelom.

Po koncu kvalifikacij za VN Južne Koreje je dirkač Ferrarija Fernando Alonso zatrdil: ''Red Bull ima hitrejši avto. Mi imamo boljšo ekipo.'' Alonso je kvalifikacije končal na četrtem mestu, medtem ko sta prvo vrsto zasedla Mark Webber in Sebastian Vettel. Slednji Alonsu povzroča največ preglavic, saj ima v skupnem seštevku le še štiri točke zaostanka za Špancem. Kot je pred dnevi že povedal tudi Alonso, se sezona formule 1 ponovno začenja v Južni Koreji. Prostora za napake ni več, tehnična okvara pa bi lahko kateremukoli izmed dirkačev razblinila sanje o naslovu svetovnega prvaka.

fernando alonso ferrari | Avtor: EPA EPA
''Dva Red Bulla v prvi vrsti ni nekaj novega. Najhitrejša sta bila skozi celoten vikend. Njuna prednost je v hitrejšem avtomobilu, naša pa je v boljši ekipi. Osredotočiti se moramo na dirko, ki jo bo potrebno končati pred Vettelom. Startal bo na umazanem delu steze, tako kot jaz, zato je mogoče, da ga bo Hamilton prehitel. Morda bo Raikkonen prehitel mene. Ostati moramo mirni in s pomočjo naše strategije prehiteti Vettela,'' je taktiko rdečih iz Maranella razkril Alonso.

V zadnjem delu kvalifikacij se je izkazal Mark Webber, ki si je s popolnim krogom zagotovil najboljši startni položaj na nedeljski dirki. ''Postavil sem dober kvalifikacijski krog, a najbolj pomembno je, da na dirki ostanem prvi po prvem zavoju, ker potem sledita dve dolgi ravnini,'' je povedal Webber. Vettela je pri zadnjem hitrem poskusu nekoliko oviral Felipe Massa, vendar Nemec ni bil preveč razočaran. ''Nekoliko mi je bil na poti. Ni bila njegova krivda. Drugo mesto ni slab obet za jutrišnjo dirko,'' je povedal dirkač Red Bulla.

Schumi ga spet lomi

michael schumacher | Avtor: EPA EPA
Po kvalifikacijah za nedeljsko dirko formule 1 v Južni Koreji sta moštvo Mercedes in nekdanji svetovni prvak Michael Schumacher revnejša za 10.000 evrov. Takšno kazen je namreč vodstvo tekmovanja prisodilo nemški ekipi in dirkaču zaradi nevarne vožnje Nemca v boksih, s katero je ogrožal Lewisa Hamiltona.

Kazen so moštvu prisodili, ker je med postankom v boksih dovolilo Schumacherju, da je speljal na progo, čeprav se mu je takrat že povsem približal Hamilton. Britanec, ki bo v naslednji sezoni pri Mercedesu zamenjal prav Schumacherja, se je trčenju komajda izognil. "Na srečo so boksi v Koreji dovolj široki. Videl me je in se izognil trčenju. Se opravičujem," je dejal Schumacher. Nedeljsko dirko bo začel z desetega mesta, Hamilton pa je dosegel tretji čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.