Šport > Moto športi
657 ogledov

V Maleziji na startu tudi trikratni svetovni prvak

Jorge Lorenzo
V Maleziji bo na dirki razreza Moto GP nastopil tudi Jorge Lorenzo.

Čeprav so mu po padcu in operaciji zapestja zdravniki sprva svetovali, naj do konca sezone ne dirka več, se je je španski motociklist Jorge Lorenzo odločil, da bo nastopil na predzadnji dirki sezone svetovnega prvenstva v Maleziji.

Lorenzo je pred dnevi uspešno prestal operacijo levega zapestja, poškodbo je staknil ob padcu na treningu pred VN Tajske. Lorenzo je nato sicer želel nastopiti že na dirki na Japonskem, a so bile takrat bolečine še prehude, zdaj pa je kljub še ne povsem zaceljenemu zapestju dovolj nared, da bo poskusil dirkati v Sepangu.

Jorge Lorenzo Že doma Šport Lorenzo prestal operacijo zapestja

Številni ljubitelji motociklizma so bili prepričani, da se Španec v tej sezoni ne bo več vrnil na motor, še posebej, ker bo po koncu zamenjal ekipo in se iz Ducatija preselil k Hondi. Po eni strani bi bilo tako zanj morda celo bolje, da bi popolnoma zdrav dočakal prve teste z novo ekipo, a je Španec takšne namige zavrnil.

"Zame je pomembno, da se vrnem čim prej. Moram ujeti ritem, moram ujeti sedanjost, ne še razmišljati o prihodnosti. In še vedno sem tudi Ducatijev človek. O svoji naslednji ekipi bom razmišljal, ko bo padel zastor nad to sezono. Do takrat pa razmišljam samo o Ducatiju," je dejal Lorenzo.

Lorenzo pravzaprav nujno potrebuje tekmovalni ritem, saj je nazadnje celotno dirko odpeljal v začetku septembra v Misanu. V Aragoniji je padel v prvem krogu, na Tajskem pa že v prvem zavoju.

Jorge Lorenzo | Avtor: Profimedia Profimedia

Do konca sezone sta še dve dirki, po Maleziji ta konec tedna še zaključna v Valencii 18. novembra.

Johann Zarco Video Šport Trk Zarcoja in Marqueza pri 300 km/h Marc Marquez Moto GP Šport Pred Marquezom le še Rossi in Agostini
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.