Šport > Moto športi
20 ogledov

Villeneuve: Ljudje izgubljajo spoštovanje do F1

Jacques Villeneuve EPA
Nekdanji svetovni prvak Jacques Villeneuve meni, da je F1 v nevarnosti, da izgubi veliko navijačev.


Kanadčan Jacques Villeneuve, ki je leta 1997 z Williamsom osvojil naslov svetovnega prvaka, nima dobrega mnenja o sistemu DRS in odločitvi, da se v zadnji dirki prvenstva formule 1 podeljujejo dvojne točke.

"Ne razumem sodobne formule 1. Odločili so se za neko izumetničeno pot, da bi ustvarili umeten šov." Dodal je, da imajo današnji vozniki "premalo karakterja" in da bi morali glasno nasprotovati spremembam.

Kaj bo naslednja stvar?

Villeneuve, ki je eden od le treh voznikov, ki so zmagali v prvenstvih F1, Indycar Championship in Indy 500, zatrjuje, da spremembe, ki so se zgodile od leta 2006, ko je zapustil šport, niso pripomogle k izboljšanju formule 1. V letošnji sezoni bo glavna novost, da se bodo na zadnji dirki točke podvajale.

DRS (drag reduction system), sistem proti zdrsavanju, so uvedli leta 2011 v želji, da bi povečali število prehitevanj. "Uvedba DRS, ko je treba le še pritisniti na gumb, da bi nekoga prehitel? Ko enkrat greš po tej poti, si moraš vedno znova izmišljati nekaj novega. Zdaj imamo torej dvojne točke na zadnji tekmi. Kaj je naslednja stvar?" se je spraševal 42-letnik.

"Postaja navada, da v formuli 1 nimaš karakterja"

"Vse skupaj postaja bolj in bolj umetno, in namesto da bi imelo pozitiven učinek, se zdaj dogaja, da ljudje izgubljajo spoštovanje do tega športa," je odločitve Fie okrcal Villeneuve, ki bo v naslednji sezoni dirkal za škotsko ekipo Albatec Racing v prvenstvu World Rallycross. Poudaril je, da je veliko današnjih dirkačev "zelo nezanimivih".

"Postaja navada, da v formuli 1 nimaš karakterja. Lahko si predstavljate, da dirkaču, ki ima ogromno sponzorjev, pogosto rečejo, naj nečesa ne govori. Fantje pa to večinoma ubogajo. Torej gre za ljudi, ki niso hitri, so plačani za dirkanje in povrhu vsega zelo nezanimivi. F1 preživlja težke čase," je v svojem slogu zaključil Kanadčan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.