Šport > Moto športi
89 ogledov

Vinalesu "pole" na Rossijevem dvorišču

Epa
V kvalifikacijah pred VN San Marina je bil najhitrejši Maverick Vinales (Yamaha).

Na dirki svetovnega motociklističnega prvenstva v Misanu bo v nedeljo v elitnem razredu motoGP s prvega mesta začel Španec Maverick Vinales (Yamaha). Prvo vrsto pa sta si v današnjih kvalifikacijah priborila še domačin Andrea Dovizioso (Ducati) in svetovni prvak Španec Marc Marquez (Honda).

Na domači dirki za VN San Marina ni italijanskega veterana Valentina Rossija, ki si je prejšnji teden med treningom po padcu zlomil nogo in bo okreval vsaj en mesec. Pri Yamahi so se določili, da četrtega v skupnem seštevku na tej dirki ne bo zamenjal noben drugi dirkač.

Plaz kritik Šport Rossi razkril podrobnosti nesreče

Iz druge vrste bodo v Misanu začeli Britanec Cal Crutchlow (LCR Honda), Španec Jorge Lorenzo (Ducati) in Francoz Johann Zarco (Yamaha Tech 3). Na mestih 7 do 9 pa so kvalifikacije končali Španec Dani Pedrosa (Honda), Italijan Danilo Petrucci (Pramac Ducati) in Španec Aleix Espargaro (Aprilia).

Skupno je v SP po 12 dirkah v vodstvu Dovizioso s 183 točkami, zelo blizu sta tudi Marquez s 174 in tretji Vinales s 170, Rossi pa bo tudi po Misanu ostal pri 157 točkah, bo pa najverjetneje izgubil četrto mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.