Šport > Moto športi
16 ogledov

Z dirkaške steze v šolske klopi

karel abraham EPA
Češki dirkač Karel Abraham, ki tekmuje v razredu MotoGP, je diplomiral na fakulteti v svoji rodni državi. V svetu motociklizma diplomirancev ni veliko, še manj pa tistih, ki so diplomo pridobili le dva dni po dirkanju v elitnem dirkaškem športu.

Samo dva dni po dirki za VN Češke je 22-letni Karel Abraham opravil zaključni izpit na fakulteti v Brnu. ''Zame se je dirka šele končala. Učil sem se vsak dan – tudi med dirkaškim vikendom. Paradoksalno sem se s tem znebil stresa ob dirkanju, saj sem imel druge skrbi. Vesel sem, da je oboje za mano in se je dobro izteklo,'' je povedal češki dirkač, ki se zdaj lahko nekoliko sprosti. A ne za dolgo, saj je že čez tri tedne na sporedu VN San Marina.

Diplomirani dirkač v karavani MotoGP je prava redkost. ''Kolikor vem, je Robert Rolfo iz razreda Moto2 študiral književnost v Turinu. Mnogi dirkači bi lahko študirali, vendar so se odločili, da bodo vse posvetili dirkanju," je povedal Abraham, ki prva tri leta na univerzi šteje za svoj začetek, saj si želi pridobiti še magisterij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.