Šport > Moto športi
1331 ogledov

Zato mu je v padoku počil film

max verstappen Epa
Dirkač Red Bulla je pojasnil, zakaj se je po koncu dirke za VN Brazilije fizično lotil Estebana Ocona.

Razjarjeni Max Verstappen je na Interlagosu poskrbel za redko videni prizor, ko je med uradnim tehtanjem po dirki formule 1 za VN Brazilije večkrat odrinil dirkača Force Indie Estebana Ocona.

verstappen ocon Znana kazen Šport Fizično nasilje v padoku F1, Verstappen norel: "On je pi**a!"

Dirkača sta se zapletla v incident v 44. krogu dirke na Interlagosu, ko se je Ocon odločil prehitevati vodilnega Verstappna, ki ga je malo prej prehitel za krog. Ocon je bil zaradi nevarne vožnje kaznovan z desetsekundnim postankom, Verstappen pa je dirko končal na drugem mestu, za svetovnim prvakom Lewisom Hamiltonom.

Napetost se je s steze preselila v padok, kjer je Verstappen večkrat agresivno odrinil svojega kolega in posledično moral na zagovor pred komisarje Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia). Ti so njegovo ravnanje označili za neprimerno in ga kaznovali z dvema dnevoma družbenih koristnih del.

Verstappen je komisarjem zatrdil, da Ocona ni imel namena udariti, zdaj pa je razkril, zakaj mu je v resnici zavrela kri. "Po bitki so vsi generali," je svojo plat zgodbe začel 21-letnik.

"Želel sem ga vprašati, kaj se je zgodilo, kako se lahko kaj takšnega sploh pripeti? Takoj mi je odvrnil 'hitrejši sem bil od tebe'. To je izrekel z nasmeškom na obrazu," je pojasnil Verstappen, ki se je po podelitvi zelo hitro pobral z odra za zmagovalce.

"Poskušal sem ostati pozitiven, a drugo mesto ni odraz tega, kar se je dogajalo. Ni se imel namena opravičiti in ravnal je nasprotno od tega, kar bi človek pričakoval," je dodal dirkač Red Bulla.

V spor med dirkačema se je vmešal Hamilton in se postavil na stran Ocona. "Max bi moral pustiti več prostora," je prepričan Britanec, s čimer se ne strinja nekdanji svetovni prvak Jacques Villeneuve.

"Ocon je sramota. To je smešno. Vsi so videli, kaj se je zgodilo. Lahko bi se opravičili po radijski zvezi. Seveda se lahko vrneš v isti krog, vendar pri tem ne smeš ogroziti vodilnega dirkača," je prepričan Kanadčan.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice