Šport > Nogomet
66 ogledov

Mourinho Evi psoval mater

jose mourinho EPA
Angleška nogometna zveza je pod drobnogled vzela trenerja Chelseaja Joseja Mourinha, saj je prejela pritožbo, da je ta nekdanji zdravnici kluba Evi Carneiro namenil žaljive in seksistične pripombe. Grozi mu suspenz dolg vsaj pet tekem.

Oddelek za pritožbe pri angleški nogometni zvezi (FA) proučuje video posnetke na katerih naj bi Jose Mourinho uporabljal neprimerne besede ob vrnitvi Eve Carneiro na klop. Ta je pred tem stekla na zelenico in poskušala pomagati zvezdniku Chelseaja Edenu Hazardu, ki je obležal na travi.

Londončani so takrat v zadnjih minutah tekme proti Swanseaju že imeli igralca manj na igrišču, po posredovanju zdravniške ekipe pa ga je moral za nekaj trenutkov zapustiti tudi Belgijec. Portugalski strateg je po dvoboju zdravnico odstranil iz prve ekipe, svoj bes pa je pokažal že na tekmi. "Filha da puta," je bila le ena izmed reakcij trenerja.

V pravilih FA je sicer zapisano, da je lahko igralec ali trener kaznovan za uporabo "napadalnega, žaljivega, zlonamernega jezika in kretenj." Ker naj bi šlo za žaljenje na osnovi spola, Mourinhu grozi vsaj pet tekem prepovedi vodenja ekipe. Po pravilih mora FA reagirati na pritožbo, ki jo na njih naslovi nekdo iz javnosti.

"FA je začela preiskavo glede domnevnega incidenta na tekmi Premier League med Chelseajem in Swansejem 8. avgusta. Za zdaj ne bo dajala komentarjev na to temo," so sicer sporočili iz angleške nogometne zveze.

Mourinho je bil sicer že v minuli sezoni kaznovan za "neprimerno obnašanje", ko je decembra trdil, da obstaja zarota proti Chelseaju. Takrat sodnik Anthony Taylor na tekmi proti Southamptonu ni dosodil enajstmetrovke po padcu Cesca Fabregasa. Portugalec je moral plačati 25 tisoč funtov, bil pa je tudi opozorjen, da ga v prihodnje čakajo še strožje kazni ob neprimernem obnašanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.