Šport
18 ogledov

Mourinho: Pospravili smo jih v žep

jose mourinho EPA
Trener Chelseaja Jose Mourinho je po derbiju dejal, da so pomembne igralce Manchester Uniteda "pospravili v žep", tekma pa se je odvijala tako kot so si želeli.

Chelsea je po zmagi nad Manchester Unitedom (1:0) praktično že osvojil angleško prvenstvo, saj ima pred najbližjim zasledovalcem Arsenalom že 10 točk prednosti. Še točko več za modrimi zaostaja United, ki pa je tudi že odigral tekmo več.

Rdeči vragi so sicer dominirali na tekmi. Žogo so imeli v svoji posesti kar 70 odstotkov, sprožili so 15 strelov, Chelsea sedem, število podaj pa je v njihovo korist znašalo 665:284. "Pripravili smo se, da bo tako. Želeli smo takšen dvoboj in ga tudi pričakovali," je po dvoboju dejal portugalski strateg na klopi Londončanov Jose Mourinho.

"Bilo je težko, a manj kot mislite. Treba je kontrolirati njihov direkten nogomet do Marouaneja Fellainija in preprečevati predložke s strani. Ko Wayne Rooney igra v zvezni vrsti, je treba nadzirati njegove teke v kazenski prostor. Ne sme priti do direktnih prostih strelov, saj imajo tri specialiste za njihovo izvajanje. Treba je počakati na napako in doseči gol. Poskrbeli smo, da so bili njihovi pomembni igralci povsem nevidni. Nihče jih ni videl. Bili so v naših žepih," je po zmagi dejal Portugalec.

Ta je kljub vsemu še previden ob omembi lovorike: "Ne proslavljamo še. V nogometu ne obstajajo besede kot če in skoraj, gre za matematiko. Ko je konec, je konec, do takrat ne moraš proslavljati. Skoraj smo že tam, vendar skoraj nič ne pomeni v nogometu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.