Šport
26 ogledov

Mourinho pred tekmo z mladim obolelim slikarjem

Jose Mourinho Lloyd Burton Shrewsbury Chelsea Reševalni pas/Twitter
Trener Chelseaja redko pokaže svojo prijaznejšo plat, prav to pa se je zgodilo pred dvobojem Londončanov s četrtoligašem Shrewsburyjem v ligaškem pokalu.

Pred tekmo v gosteh pri moštvu Shrewsbury Town, ki jo je Chelsea v gosteh stežka dobil (1:2), si je portugalski strateg José Mourinho vzel nekaj časa in se pridružil prav posebnemu oboževalcu njegovega lika in dela. Srečal se je namreč z enajstletnim Lloydom Burtonom, ki se bori z možganskim tumorjem. 

Mladi Lloyd je tudi sam želel postati nogometaš, a so mu letošnjega maja diagnosticirali težko bolezen, ob zahtevnih terapijah je pristal tudi na invalidskem vozičku. Kljub vsem problemom pa Lloyd skrbno neguje še en talent, gre namreč za izvrstnega umetnika, ki je za srečanje svojega Shrewsburyja s Chelseajem naslikal tudi posebno sliko Mourinha. Portugalec je pohvalil njegovo delo, mu dal avtogram in se tudi slikal z mladeničem.

Avtogol za zmago

Chelsea, ki bo v okviru Lige prvakov prihodnjo sredo gostoval v Mariboru, je imel precej težav z uvrstitvijo v četrtfinale ligaškega pokala. Goste je v vodstvo popeljal Didier Drogba na začetku drugega polčasa, toda Shrewsbury je izenačil v 77. minuti, ko je zadel rezervist Andy Mangan.

Štiri minute kasneje so Blues spet povedli, tokrat z avtogolom domačega branilca Jermaina Grandisona in prednost obdržali do konca srečanja. Shrewsbury je v drugem krogu angleškega ligaškega pokala sicer izločil še enega premierligaša - Leicester City.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.