Šport
25 ogledov

Murić na generalki dosegel 29 točk proti Armaniju

Edo Murić Partizan Armani Milano Reševalni pas/Twitter
Slovenski reprezentant Edo Murić je odlično odigral generalko za prve uradne preizkušnje v dresu beograjskega Partizana.

Košarkarji Partizana so na zadnji uradni prijateljski tekmi pred začetkom tekmovalnega dela sezone v dvorani Pionir gostili Armani iz Milana in visoko klonili (65:85). Daleč najboljši med varovanci Duleta Vujoševića je bil Edo Murić, ki je dosegel kar 29 točk, od tega 23 v prvem polčasu, ki ga je Partizan minimalno dobil (40:38). V drugem polčasu so Italijani stopili na plin in hitro pobegnili, v zadnji četrtini pa tekmo mirno pripeljali h koncu, potem ko so črno-belim v zadnji četrtini dopustili le osem točk.

Najprej na Madžarsko

Pri Beograjčanih sta dvomestno število točk dosegla le še Milenko Tepić in Đorđe Gagić, oba sta zabeležila po 10 točk. Pri gostih je bil najbolj učinkovit Linas Kleiza z 21 točkami, 18 jih je dodal Alessandro Gentile.

Partizan bo v prvem kolu ABA lige 5. oktobra gostoval na Madžarskem pri Szolnoku. Črno-beli bodo letos nastopali v EuroCupu, žreb omenjenega tekmovanja je na sporedu v ponedeljek. 

Prijateljska tekma:

Partizan : Armani Milano 65:85 (16:20, 24:18, 17:24, 8:23)
Murić 29, Gagić in Tepić po 10; Kleiza 21, Gentile 18.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.