Šport
31 ogledov

Pick: Muriću v treh letih pol milijona evrov

Krka Novo mesto Partizan liga Aba Dallo Armstead Murić Nebojša Tejić/ABA
Slovenski reprezentant je v tem tednu realiziral pričakovan prestop v Partizan, pri Beograjčanih pa naj bi v prvi sezoni zaslužil 150.000 evrov.

Po trditvah znanega košarkarskega novinarja Davida Picka bo Edo Murić, če bo v Partizanu ostal tri leta, v žep pospravil več kot pol milijona evrov. V prvi sezoni naj bi dobil 150.000 evrov, naslednjo sezono 175 tisočakov, če bo pri aktualnih srbskih prvakih ostal še dodatno leto, pa se bo njegova plača povzpela do 200.000 evrov. 

Murić je po štirih letih uspešnega igranja za novomeško Krko s Partizanom podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono. Ob realizaciji prestopa je dejal, da so se mu izpolnilile otroške sanje. Svojim novim soigralcem se bo pridružil v ponedeljek.

BAT še vedno grozi

Črno-beli so sicer v četrtek odigrali svojo četrto prijateljsko tekmo pred novo sezono in doživeli še tretji poraz. Tokrat je Beograjčane visoko premagal romunski Asesoft (87:59). Sledeči konec tedna bodo varovanci Duška Vujoševića igrali za memorialu Mirze Delibašića v Sarajevu.

Partizan še vedno ne more registrirati novih igralcev, saj še ni poravnal 138.000 evrov dolga Jaki Klobučarju. Dokler Partizan svojih pogodbenih obveznosti ne bo izpolnil, mu sankcije Košarkarskega tribunala za arbitražo (BAT) ne dopuščajo registracije novih igralcev. Poleg Klobučarja še nekaj igralcev terja dolgove, med njimi tudi nekdanji kapetan Dušan Kecman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.