Šport
25 ogledov

"Murić želi v Partizan"

Edo Murić Slovenija Dominikanska republika osmina finala Mundobasket EPA
Po besedah trenerja Partizana Duška Vujoševića si želi Edo Murić zaigrati pod njegovo taktirko. Zahteval naj ne bi veliko.

"Edo Murić želi zaigrati za Partizan, njegove finančne zahteve so relatvno skromne. Seveda mora klub najprej odpraviti BAT in izpolniti te zahteve ter zaigrati v jadranski ligi in domačem prvenstvu. Crvena zvezda, Budućnost in Cedevita so se okrepile, Cibona se je rehabilitirala. Tudi naša uprava mora najti način, da zagotovi minimalne pogoje za delo," je za agencijo Beta dejal trener Partizana Duško Vujošević.

Ta je za težki finančni položaj kluba znova prst usmeril v agenta Aleksandra Raškovića, ki zastopa Jako Klobučarja. Zaradi dolga do slovenskega reprezentanta je Mednarodno košarkarsko razsodišče (BAT) sicer odločilo, da črno-beli ne smejo registrirati novih tujcev. Vujošević je izjavil, da je Rašković prevaral predsednika Partizana Predraga Danilovića v podpis spremenjene pogodbe. Partizan naj bi bil tako namesto začetnega dolga 38 tisoč evrov in bonusa 10 tisoč evrov zdaj Klobučarju dolgoval kar  138.000 evrov. 

Javna skrivnost je, da je Partizan v finančnih težavah že nekaj let in da se pri izplačilu plač večkrat zamuja. Od igralcev se v Beogradu nekako pričakuje, da to ob prihodu v klub sprejmejo, saj jih večina nato po prestopu v drugi klub zasluži precej več. "Tudi nekateri drugi igralci, ki smo jim dolžni, čakajo na rešitev tega primera. Šele nato bodo ukrepali, ko bo znan razplet. Pravega prijatelja spoznaš takrat, ko potrebuješ pomoč. Eden od načinov pomoči je tudi strpnost pri zahtevah o poplačilu dolga," je še dejal Vujošević. 

Komentarjev 1
  • Silvester Alič 18:57 08.september 2014.

    težko bo murić prišel v partizan .bolje da odide v kakšen resnejši klub.