Šport
15 ogledov

Murray: ''Ne prehitevajmo dogodkov''

us open finale andy murray Reuters
Zmagovalec grand slama v New Yorku Andy Murray se je že vrnil v domovino. Predstavniki sedme sile so ga takoj zasuli z vprašanji, kdaj bo postal številka ena svetovnega tenisa. A Škot miri: ''Ne prehitevajmo!''

us open finale pokal andy murray | Avtor: Reuters Reuters
Murraya je na letališču Heathrow pričakala kopica navijačev, med katerimi se je Škot sprehodil v spremstvu svojega dekleta. ''Nekoliko drugače je. Deležen sem veliko pozornosti,'' je po zgodovinski zmagi za Veliko Britanijo povedal tretji igralec sveta, ki je na lestvici ATP prehitel Rafaela Nadala. ''Veselim se, da bom spet spal v svoji postelji,'' je dodal Murray.

Pričakovanja javnosti se z zmago v New Yorku niso zmanjšala, zato je novinarje zanimalo, če je US Open začetek nečesa veliko večjega. ''Nikoli ne veš. Zavedam se, kako težko je osvojiti enega. Še naprej bom trdo delal in videli bomo, kaj se bo zgodilo,'' je povedal 25-letnik, ki ima za seboj izjemno poletje. Po neprepričljivi peščeni sezoni je zaigral v finalu Wimbledona, osvojil zlato in srebrno kolajno na olimpijskih igrah v Londonu in vse skupaj zaokrožil s slavjem v Flushing Meadowsu. Na lestvici ATP je pridobil eno mesto in je tako samo še dve oddaljen od sanj vsakega tenisača - zasesti svetovni teniški prestol. ''Ne prehitevajmo. Rad bi osvojil čim več in postal prvi igralec sveta. A potrebno bo veliko zmag in trdega dela. Izven turnirjev za grand slam sem bil letos zelo nekonstanten in to bo treba izboljšati,'' je zaključil Murray.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.