Šport
17 ogledov

Murray strl odpor žilavega Raonića

Melbourne OP Avstralije Miloš Raonić Andy Murray EPA
Britanski tenisač Andy Murray je v polfinalu prvega grand slama sezone po petih nizih premagal Kanadčana Miloša Raonića. Za lovoriko se bo pomeril z Novakom Đokovićem.

Drugi nosilec odprtega prvenstva Avstralije Britanec Andy Murray je trinajstega nosilca Miloša Raonića odpravil v petih nizih (4:6, 7:5, 6:7(4), 6:4, 6:2). Kanadčan je imel v zaključku več kot štiri ure dolgega dvoboja nekaj težav s poškodbo roke.

"Miloš (Raonić, op. a.) ima enega najboljših servisov v tenisu. V drugi polovici dvoboja sem uspel servis bolje 'brati', kar mi je pomagalo. V petem nizu se je zaradi poškodbe gotovo težje gibal kot prej. To je zanj zelo nesrečno. Finale? Novak (Đoković, op. a.) igra izjemno, to igrišče ima zelo rad. Upam, da bo tokrat drugače, kot ob najinih drugih medsebojnih dvobojih tukaj," je takoj po dvoboju dejal Murray. 

Murray je končal Raonićev niz neporaženosti v letu 2016 in si priigral že peti nastop v finalu uvodnega grand slama sezone, na katerem še čaka na zmago. 

Dober začetek, slab konec za Raonića

Raonić je proti  dobro začel in z "breakom" dobil že uvodno igro na Murrayjev servis ter slavil v prvem nizu. Britanec je do svojega prvega "breaka" prišel v 12. igri drugega niza, kar mu je prineslo izenačenje na 1:1. Raonić je z odlično odigrano podaljšano igro tretjega niza še enkrat povedel.

Na svoj drugi "break" je Murray čakal do sedme igre četrtega niza in po nekaj ubranjenih žogah za "rebreak" izenačil na 2:2. V petem nizu je Britanec prevladoval in po več štirih urah zmagoslavno dvignil roki. Britanec je tako prišel do svojega devetega finala na grand slamih, lovi pa svojo tretjo zmago.

Raonić je tekmo končal s precej več "winnerji" od Murrayja (72-38), toda storil je tudi precej več neizsiljenih napak (78-28). 

Ponovitev lanskega finala

V finalu se bo Murray pomeril s prvim nosilcem turnirja Novakom Đokovićem. Srb je v četrtek v štirih nizih (6:1, 6:2, 3:6, 6:3) izločil Švicarja Rogerja Federerja.

Finale med Murrayjem in Đokovićem, petkratnim zmagovalcem OP Avstralije, bo ponovitev lanskega finala. Srb je Britanca odpravil že v finalih leta 2011 in 2013 in v polfinalu 2012, leta 2010 pa je Murray izgubil finale proti Federerju. V medsebojnih dvobojih Đoković proti Murrayju vodi z 21:9, dobil je tudi deset od zadnjih 11 obračunov.

OP Avstralije:

MOŠKI, POLFINALE:
Andy Murray (VB/2) - Miloš Raonić (Kan/13) 4:6, 7:5, 6:7(4), 6:4, 6:2;
Novak Đoković (Srb/1) - Roger Federer (Švi/3) 6:1, 6:2, 3:6, 6:3.

Melbourne OP Avstralije Miloš Raonić Andy Murray | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.