Šport
19 ogledov

Na derbiju Francozi in Irci

Aurelien Rougerie francija ragbi Reuters
Po razburljivem prvem vikendu odigranih tekem za pokal Six Nations (šestih narodov) v ragbiju je na vrsti drugo kolo tekem. Najboljši vtis po prvem kolu sta prav gotovo pustili reprezentanci Francije in Walesa. Prav slednji so z zmago proti Irski v gosteh napovedali boj za sam vrh letošnjega pokala šest narodov.

Anglija bo ta konec tedna gostovala v Rimu pri reprezentanci Italije. Še pred nekaj leti bi z lahkoto napovedali prepričljivo zmago Angležev, vendar so Italijani v zadnjih letih dokazali, da bodo trd nasprotnik predvsem na domačih tleh. Že na tekmi proti Franciji so prikazali nekaj odličnih faz igre, vendar jim ni uspelo prebiti trdne francoske obrambe. Nasproti jim bo stala mlada in neizkušena reprezentanca Anglije, ki se je v prvi tekmi izkazala predvsem v obrambnih nalogah.

V derbiju kola bodo Francozi na polnem stadionu Stade de France gostili Irce, ki so po drami v Dublinu konec tedna v zadnjih minutah izgubili že dobljeno tekmo proti Walesu. Irci bodo poskušali izboljšati predvsem igro v obrambi, saj si takih napak kot proti Walesu tokrat ne smejo privoščiti. Francozi so znani po svoji hitri, nepredvidljivi igri in znajo izkoristiti vsako najmanjšo napako v obrambi. Domači bodo sicer oslabljeni, saj se je poškodoval njihov prvi strelec Dimitri Yachvili. Namesto njega bo nastopil Morgan Parra.

Na stadionu Millenium v Cardiffu bodo Valižani igrali proti pomlajeni ekipi Škotske. Wales je v tej tekmi velik favorit. Njihova predstava proti Irski jim je dala krila, 87.000-tisoč glava množica pa bo dodaten motiv igralcem, da z novo zmago potrdijo svojo dobro formo. Škoti bodo na drugi strani poskušali odpraviti veliko število tehničnih napak s tekme proti Angliji. Njihov najboljši strelec Dan Parks se je po porazu proti Angležem poslovil od reprezentančnega dresa. Morda pa bo prav to dalo mladim igralcem dodatnega naboja, da poskusijo presenetiti Valižane.

Pokal šestih narodov, drugo kolo:

Sobota, 11.02.2012
:
17.00: Italija – Anglija
21.00: Francija – Irska

Nedelja, 12.02.2012:
16.00: Wales – Škotska

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.