Šport
167 ogledov

Na domači tekmi dve Slovenki na stopničkah

Tjaša Kysselef Facebook
Tjaša Kysselef srebrna v Kopru, Teja Belak bronasta.

Slovenski telovadki Tjaša Kysselef in Teja Belak sta v prvi ženski finalni odločitvi gimnastičnega svetovnega pokala v Kopru poskrbeli za dve kolajni. Kysselefova (13,200 točke) je bila na preskoku srebrna, Belakova (13,050) pa bronasta. Zmagala je Madžarka Zsofia Kovacz (13,325).

Kysselefova, sicer lanska zmagovalka Kopra na preskoku, je po tekmi sijala od zadovoljstva. Kot si je začrtala pred finalom, je popravila izvedbo skokov, kar ji je prineslo višjo oceno in srebrno kolajno.

"Definitivno sem danes prikazala to, kar sem si želela. Oba skoka sem skočila v celoti, ničesar nisem spreminjala. Zelo sem vesela, saj do zadnjega nisem vedela, če bom dobila dovolj zaleta, če bo sprint dovolj dober, da mi bo na tem orodju uspelo izvesti rotacijo," je bila po nastopu zadovoljna 28-letna telovadka.

Vse od začetka svetovnega pokala je bilo veliko govora o težavah z orodjem, ki je od drugega proizvajalca, kot so vajeni v slovenskem taboru. "Morda se 'od daleč' in na tekmi res zdi, da nimamo težav, ampak kakšen trening ali pa ogrevanje pred tekmo bi pokazala povsem drugo zgodbo. Imamo kar nekaj težav, ampak na tekmi se tega ne pokaže," je še dejala Kysselefova.

Tjaša Kysselef | Avtor: Profimedia Profimedia

"Na tekmi daš vse od sebe, si osredotočen na nastop in na obrazu ne kažeš čustev, kakršna koli že so. Skušaš imeti 'poker face'. Ne pokažeš, če te je strah, ne pokažeš, kaj se v tebi dogaja pod površjem. Nenazadnje sem profesionalka. Treba se je boriti," je v smehu dodala danes srebrna telovadka.

Manj zadovoljna je bila s svojo predstavo Belakova, saj tako kot v kvalifikacijah prvega skoka ni izvedla po načrtih, ampak precej lažjo različico. Kljub temu je stala na zmagovalnem odru.

"Še ko sem tekla proti kozi za odriv, nisem vedela, kateri skok bom prikazala. Na koncu sem naredila lažjega in s tem ne morem biti zadovoljna. Enostavno nisem se mogla privaditi novemu orodju. Sicer je bilo danes boljše kot prvi dan, ko smo ga preizkusili, vendar mi je očitno vseeno zmanjkal kakšen dan treninga. Ker pripravljena sem odlično, še nikoli tako," je po bronasti kolajni dejala Belakova.

Teja Belak | Avtor: Profimedia Profimedia

V prvi moški finalni odločitvi dneva, finalu parterja, je mladi slovenski telovadec Nikolaj Božič, ki se je prvič v karieri uvrstil v finale svetovnega pokala, z 12,100 točke zasedel osmo mesto.

Danes je v finalu nastopila še Lucija Hribar na dvovišinski bradlji, ki je pokazala boljšo sestavo kot v kvalifikacijah in tekmo z oceno 13,100 točke končala tik za stopničkami na četrtem mestu.

Tekmovanje v Areni Bonifika se bo na Obali končalo v nedeljo, ko bo slovenska finalistka na gredi Tjaša Kysselef.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice