Šport
16 ogledov

Na hamburški klasiki Božič tretji

Borut Božič Reuters
Slovenski kolesar Borut Božič je 16. hamburško klasiko končal na tretjem mestu. To nedeljo je bila na sporedu tudi druga etapa Vuelte, dobil pa jo je Avstralec Chris Sutton.

Drugo etapo tritedenske kolesarske dirke po Španiji je dobil Avstralec Chris Sutton. V ciljnem sprintu 174-kilometrske preizkušnje je imel nekaj več moči kot Španec Vicente Reynes in Nemec Marcel Kittel. S šestim mestom je majico vodilnega oblekel Italijan Daniele Bennati. Italijan Alessandro Petacchi, ki je lani osvojil drugo etapo, je tokrat ostal brez slavja na 13. mestu. Prav tako med prvo deseterico ni bilo branilca naslova Italijana Vicenza Nibalija, ki je bil 17.

Med prvih deset se ni prebil nobeden od kolesarjev moštva RadioShack, za katerega kolesari tudi edini slovenski predstavnik na Vuelti, Janez Brajkovič, ki je drugo etapo po uvodnem razočaranju in začetni smoli na prvi etapi kot najboljši predstavnik svoje ekipe končal na 31. mestu s časom zmagovalca. V skupnem seštevku pa je napredoval na 38. mesto (+0:29).

Na hamburški klasiki Božič tretji

Norveški kolesar Edvald Boasson Hagen je zmagovalec 16. hamburške klasike. Kolesar ekipe Sky je na 216,5 kilometra dolgi preizkušnji v Hamburgu v ciljnem sprintu ugnal drugouvrščenega domačina Geralda Cioleka in najboljšega Slovenca Boruta Božiča, ki je bil tretji. Med deseterico se je uvrstil še en slovenski predstavnik in sicer Grega Bole na deveto mesto. Gorazd Štangelj je dirko prav tako končal v času zmagovalca in je bil 23., Kristijan Koren pa je zaostal 53 sekund in je bil 70. To dirko sicer prirejajo od leta 1996, zadnji dve izvedbi (2009 in 2010) pa je dobil Američan Tyler Farrar.

Vuelta, 2. etapa, 174 km:

1. Cristopher Sutton (Avs/Sky) 4:11:41
2. Vicente Reynes Mimo (Špa/Omega Pharma-Lotto)
3. Marcel Kittel (Nem/Skil-Shimano)
4. Tyler Farrar (ZDA/Garmin-Cervelo)
5. Matti Breschel (Dan/Rabobank)
6. Daniele Bennati (Ita/Leopard Trek)
7. Enrico Gasparotto (Ita/Astana)
8. Lloyd Mondory (Fra/AG2R La Mondiale)
...
31. Janez Brajkovič (Slo/RadioShack) vsi isti čas

Vuelta, skupni vrstni red:

1. Daniele Bennati (Ita/Leopard Trek) 4:28:11
2. Jakob Fuglsang (Dan/Leopard Trek) isti čas
3. Peter Sagan (Slk/Liquigas-Cannondale) +0:04
4. Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas-Cannondale)
5. Valerio Agnoli (Ita/Liquigas-Cannondale) isti čas
6. John Degenkolb (Nem/HTC-Highroad) +0:09
7. Maxime Monfort (Bel/Leopard Trek) +0:10
8. Marcel Kittel (Nem/Skil-Shimano) isti čas
...
38. Janez Brajkovič (Slo/RadioShack) +0:29

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.