Šport
27 ogledov

Na Jesenice okrepitev s Švedske

acroni jesenice tilia olimpija 2011 Žurnal24 main
Po težavah s severnoameriškimi igralci so se Acroni Jesenice odločile osredotočiti na mlade igralce, obenem pa so v Podmežaklo pripeljale švedskega napadalca Marcusa Olssona.

Štiriindvajsetletni švedski napadalec Marcus Olsson, rojen v Trelleborgu, kjer je tudi naredil svoje prve hokejske korake, se bo prvič srečal z neskandinavskim hokejem, saj je do zdaj vso svojo kariero igral v domovini. Od sezone 2002/ 2003 je igral za mlajše selekcije moštva Malmö, večinoma v ligi Super Elite, v članski konkurenci pa je igral v ligi Allsvenskan, kjer je v zadnjih treh sezonah branil barve Malmöja, dve sezoni pa je igral za moštvo Nybro. 198 centimetrov visoki in 94 kilogramov težak center je v ligi Alsvenskan odigral 215 tekem in skupaj zbral 97 točk (32 golov, 65 podaj). Švedski napadalec bo na Jesenice prispel v soboto zgodaj popoldne, svoj krstni nastop v dresu Acronija Jesenic pa bo dočakal na pripravljalni tekmi proti celovškemu KAC-u prihodnjo sredo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.