Šport
35 ogledov

Preobrat na Jesenicah, Sixsmith ostaja

prvaki Acroni Jesenice Nik Rovan
Čeprav so v hokejskem kluba Acroni Jesenice na svoji spletni strani še danes objavili vest, da so po peterici tujcev ostali še brez enega tujega hokejista Jamesa Sixsmitha, pa je zdaj očitno prišlo do zasuka. Kanadčan ostaja na Gorenjskem.

Potem ko je v petek v hokejski klub Acroni Jesenice prispel še zadnji tuji hokejist iz Severne Amerike in se je zdelo, da je ekipa za prihajajočo sezono popolna, se je šesterica tujih hokejistov (brata Logan in Shay Stephenson, Justin Donati, Dylan Hunter in James Sixsmith) pritožila zaradi, po njihovem mnenju, neprimerne nastanitve.

James Sixsmith se je včeraj pozno popoldne še enkrat sestal s predsednikom kluba Slavkom Kanalcem in se pogovarjal o možnosti igranja za HK Acroni Jesenice, danes zjutraj pa so na spletni strani kluba objavili vest, da tudi Sixsmith odhaja z Jesenic. "Na včerajšnjem sestanku sva se pogovarjala o možnosti, da bi na Jesenicah ostal, klub je pristal na kar nekaj dodatnih pogojev, ki jih je postavil in so bili sprejemljivi. Nikakor pa nismo mogli pristati na 50-odstotno povečanje plače, kar je bil eden izmed njegovih pogojev," je dejal predsednik HK Acroni Jesenice Slavko Kanalec.

Sixsmith si je prmislil
Čeprav se je James Sixsmith danes dopoldan že odločil da bo zapustil Jesenice, pa je zgodaj popoldan prišlo do zasuka. 27-letni Kanadčan je namreč sprejel ponujene pogoje s strani HK Acroni Jesenice in se odločil ostati v rdečem dresu. "S Sixsmithom sva se zgodaj popoldan še enkrat sestala, mi smo vztrajali na svojem stališču da mu plače ne moremo dvigniti, ostali njegove zahteve bomo izpolnili, tako da se je sam odločil da bo ostal na Jesenicah", je razloge za popoln obrat navedel Kanalec.

Predsednik se bo sestal s trenerskim štabom, ki ga vodi Heikki Mälkiä, na katerem bodo poskušali najti ustrezne rešitve pred začetkom lige Ebel.

Komentarjev 1
  • zic 15:46 10.avgust 2011.

    a to pomen ta šesti smith!?