Šport
28 ogledov

Šesta okrepitev na Jesenicah

prvaki Acroni Jesenice Nik Rovan
Na dan, ko je Tilia Olimpija v svoje moštvo pripeljala drugo okrepitev, so njihovi največji tekmeci Acroni Jesenice že šesto. To je 27-letni Američan James Sixsmith.

Potem ko je vodstvo hokejskega kluba Acroni Jesenice na predlog trenerja Heikkija Mälkiäja v zadnjih treh tednih angažiralo štiri kanadske napadalce (Justin in Tyler Donati, Dylan Hunter in Wacey Rabbit) ter branilca (Thomas Ward Cardinal), je pogodbo z železarji za sezono 2011/12 podpisal še napadalec iz ZDA, James Sixsmith.

176 centimetrov visoki in 73 kilogramov težak napadalec je od sezon 2003 do 2007 nastopal v ligi NCAA, kjer je za moštvo College of the Holy Cros odigral 142 tekem, na katerih je zbral 152 točk (48 zadetkov, 104 podaje). 27-letnega napadalca je hokejska pot kasneje vodila med ligama ECHL in AHL, kjer je igral za štiri moštva. V ligi ECHL je igral na 94 tekmah in dosegel 40 zadetkov, katerim je dodal še 67 podaj, v ligi AHL pa je odigral 87 tekem in zbral 23 točk (10 zadetkov in 13 podaj). James Sixsmith se je z Evropo spoznal lani, ko je zaigral v nemški ligi DEL, na 48 tekmah pa je na svoj račun vpisal 4 zadetke in 6 podaj.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.