Šport
261 ogledov

Na morda edini tekmi sezone stopničke za slovenski par

Janja Garnbret Briançon Instagram
Mednarodni zvezi za športno plezanje je v Briançonu uspelo pripraviti prvo tekmo svetovnega pokala v letošnji sezoni, ki pa bo upoštevajoč epidemiološke razmere po svetu najverjetneje tudi edina letos.

Janja Garnbret je osvojila drugo mesto na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini težavnost v Briançonu v Franciji. V nocojšnjem ženskem finalu sta vrh smeri osvojili Garnbretova in Italijanka Laura Rogora, ki je vodila v kvalifikacijah in polfinalu. Tretje mesto je nocoj pripadlo Francozinji Fanny Gibert.

Slovenija je imela v finalu kar štiri predstavnice, največ med reprezentancami, kar je nov lep dosežek slovenske reprezentance v športnem plezanju. Vita Lukan in Tjaša Kalan sta osvojili peto in šesto mesto, Lucija Tarkuš je svoj prvi finale na tekmah najvišje ravni končala na devetem mestu od devetih tekmovalk, ki so se pomerile v finalu.

Sezono 2019, v kateri je 21-letna Korošica Garnbretova navdušila s tremi osvojenimi naslovi svetovne prvakinje v težavnosti, balvanih in kombinaciji, je zaokrožila 27. oktobra z drugim mestom na tekmi v težavnosti v Inzaiu na Japonskem. To je bila tudi zadnja tekme svetovnega pokala v športnem plezanju pred dolgim tekmovalnim premorom zaradi novega koronavirusa.

Najboljša slovenska športna plezalka Janja Garnbret je lani v Briançonu prav tako osvojila drugo mesto.

Po Janji Garnbret je stopničke na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Briançonu osvojil tudi njen življenjski partner Domen Škofic. Tako Garnbretova kot Škofic sta osvojila drugo mesto. 

Luka Potočar je osvojil četrto mesto, kar je njegov najboljši dosežek na tekmah za svetovni pokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.