Šport
68 ogledov

Na OI po sedem kolajn, nazaj z eno

london olimpijske igre eno leto 2011 EPA
Pred olimpijskimi igrami ameriški novinarji napovedujejo Sloveniji le eno, v najboljšem primeru dve kolajni. Največji slovenski aduti naj bi bili Lucija Polavder, Peter Kauzer in Primož Kozmus.

"Napovedal sem boljši rezultat kot v Pekingu, ko smo osvojili pet kolajn. Menim, da je število sedem odličij realno. Ta rezultat lahko dosežemo," je bil na začetku meseca optimističen vodja delegacije, ki bo Slovenijo zastopala na olimpijskih igrah v Londonu, Bogdan Gabrovec. Precej manj kolajn so slovenskim športnikom naračunali Američani.

Lucija Polavder je znova pokazala svoje mojstrstvo. | Avtor: www.alesfevzer.com www.alesfevzer.com
Associated Press se je posvetil vsakemu športu in panogi posebej, edino slovensko kolajno na igrah pa bo po mnenju njegovih novinarjev osvojila Lucija Polaver v judu. Ta naj bi ponovila uspeh izpred štirih let in tako osvojila tretje mesto. Tudi pri The Wall Street Journalu so Slovencem namenili eno kolajno, ki pa naj ne bi bila zlata. Nekoliko bolj radodarni so bili pri USA Today z dvema srebrnima odličjema. V kajaku naj bi zanj poskrbel Peter Kauzer, v atletiki pa branilec naslova v metu kladiva Primož Kozmus. Judoistke Urška Žolnir, Raša Sraka Vuković in Polavder naj bi bile vse pete.

Pri U. S. News so zapisali, da bo po zlatih kolajnah najuspešnejša Kitajska, njeni predstavniki pa naj bi kar 48-krat stopili na najvišjo stopničko. Med peterico najboljših so še ZDA (35), Velika Britanija (25), Rusija (21) in Nemčija (15). Po številu vseh osvojenih kolajn naj bi prednjačili Američani (103), za njimi pa naj bi se zvrstili Kitajci (94), Rusi (67), Britanci (62) in Avstralci (42).

Slovenski športniki so sicer doslej pod slovensko zastavo osvojili 15 kolajn na petih poletnih olimpijskih igrah. Trikrat so si okoli vratu nadeli zlato, petkrat srebro in sedemkrat bron.

Komentarjev 3
  • zdrej 14:34 01.avgust 2012.

    Glede na število državljanov je že ena medalja dosti večji uspeh, kot v ameriki 10.Glede ne število športnikov v sloveniji, ki dosegajo vidnejše rezultate, se Amerika in kitajska lahko skrijeta. Torej absolutno res vodita v številu medalj, relativno pa ...prikaži več je slika precej drugačna.

  • jaki 07:41 24.julij 2012.

    analfabet?

  • Marjan Valič 00:11 24.julij 2012.

    moja.slovenija.bo.dobila.najmajn5.do6.medal.2.sigurno.zlati