Šport
14 ogledov

Na OI tudi ekipa beguncev

thomas bach EPA
Thomas Bach je beguncem poslal sporočilo upanja.

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach je v atenskem kampu Eleonas, kjer na pot proti severu Evrope čaka na stotine beguncev, dejal, da bo na letošnjih olimpijskih igrah v Rio de Janieru nastopila tudi begunska ekipa. S tem naj bi jim poslali sporočilo upanja.

"Mok se je odločil, da bo na OI povabil najvišje kvalificirane begunske športnike. S tem želimo poslati sporočilo upanja in zaupanja ter opomniti na težave 60 milijonov beguncev na svetu," je dejal Bach.

Med pet in deset članov

Begunska ekipa bo na OI štela med pet in deset članov ter bo stanovala skupaj z drugimi športniki v olimpijski vasi. Decembra je Mok sporočil, da ima na seznamu že tri športnike, ki so zapustili svoje države in bi se lahko kvalificirali za avgustovske OI.

To so sirijski plavalec, ki trenutno vadi v Nemčiji, judoist iz Konga, ki je našel azil v Braziliji, in iranski taekwondoist, ki je v Belgiji. Danes pa je Bach v atenskem kampu vzel podatke Farhada Takalla, Iranca, ki trdi, da je strelski prvak. Čeprav je ta z dobrodošlico sprejel dejstvo, da lahko vadi v Grčiji, pa je Bacha pozval, naj mu pomaga v priti Nemčijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.