Šport
9961 ogledov

Na prvi dirki sezone smrt mladega kolesarja

Niels De Vriendt twitter
Sezona v kolesarski državi se je začela z žalostno novico.

Niels De Vriendt, dvajsetletni amaterski kolesar, je umrl na prvi belgijski dirki po premoru zaradi koronavirusa. Mladi Belgijec, ki je branil barve ekipe Team VDM-Van Durm-Michiels-Trawobo, je v soboto nastopil na dirki Wortegem-Petegem. Vzrok za smrt je bila odpoved srca, nesrečnega mladeniča ni uspela rešiti tudi medicinska ekipa, ki ga je oživljala 40 minut.

“VDM-Trawobo Cycling Team je pretresen zaradi smrti našega obetavnega kolesarja Nielsa De Vriendta. Prva dirka Wortegem-Petegem je bila zanj usodna. Ekipe prve pomoči so naredil vse, da bi rešile Nielsa. Moštvo izreka sožalje družini, Nielsovim sotekmovalcem in vsem njegovim številnim prijateljem. Niels, počivaj v miru! Pogrešali te bomo," so zapisali pri ekipi. 

Na dirki je nastopil tudi profesionalni kolesar ekipe EF Pro Cycling Sep Vanmarcke. "V prvem krogu je nekaj kolesarjev padlo na enem izmed ovinkov. Če je padec povzročil zastoj srca ali obratno, ne vem," je dejal Vanmarcke.

"To dirko postavi v povsem drugačno perspektivo. Vsi zdaj vemo, kje je naše mesto na Zemlji. Nismo le kolesarji, ampak človeška bitja. Vsa stvar je zelo žalostna," je še dodal član moštva iz World Toura.

Belgijsko kolesarstvo se je v zadnjem času že nekajkrat spopadlo s tragičnimi novicami. Avgusta lani je na dirki po Poljski umrl 22-letni kolesar moštva Lotto-Soudal Bjorg Lambrecht, marca letos pa je življenje izgubil 19-letni Stef Loos, vanj je na dirki v Belgiji trčil kombi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice