Šport
5 ogledov

Na Slovaško po zmago

Luka Žvižej EPA
Slovenska reprezentanca se bo v torek zjutraj z avtobusom odpravila do 700 kilometrov oddaljenega Prešova, slovaško-slovenski obračun pa se bo v sredo pričel ob 17. uri.

Slovenska izbrana vrsta pod vodstvom novega črnogorskega selektorja Veselina Vujovića od četrtka vadi v Zrečah, v polni postavi pa šele od nedelje, ko so se ji pridružili "legionarji" iz tujih klubov. Razpoloženje pred zadnjima tekmama je na visoki ravni, "poljska usoda" je v rokah slovenskih rokometašev, ki so po štirih odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini 3 s petimi točkami na drugem mestu. Vodilni Švedi jih imajo sedem, tretjeuvrščeni Latvijci štiri, Slovaki pa na dosedanjih tekmah niso osvojili nobene točke.

Slovenski rokometaši upajo, da bodo vse dvome o uvrstitvi na sklepni turnir stare celine razrešili že v sredo. Nanj se bodo zanesljivo uvrstili v primeru zmage v najbolj rokometnem mestu na Slovaškem ter zmagoslavju Švedov v Latviji, v nasprotnem primeru pa bodo odločilno tekmo za nastop na EP, imeli v soboto, 13. junija, ko bodo v Rdeči dvorani gostili tekmece z Baltika.

Vujović je že pred začetkom priprav vedel, da od prvokategornikov ne bo mogel računati na Uroša Zormana, Dragana Gajića in Gorazda Škofa, tik pred bližnjima tekmama pa je ostal še brez Matjaža Brumna, ki ima bolečine v hrbtu, medtem ko Klemen Cehte še vedno ni dobil dovoljenja, da lahko zapusti Katar. Odsotnost Brumna mu ni povzročila prevelikih preglavic, nastalo vrzel na desnem krilu lahko zapolni Vid Kavtičnik, z reprezentanco pa vadi tudi Mario Šoštarič.

Priložnost za mlajše igralce

"V tem zelo kratkem pripravljalnem obdobju sem naredil veliko več, kot sem pričakoval, za kar je predvsem zasluga fantov, ki so zelo hitro sprejeli moje ideje. Res je, da bomo nastopili oslabljeni in brez štirih, petih ali celo šestih rokometašev, ki so bili v zadnjem času nosilci igre, a v vsakem slabem je tudi nekaj dobrega. Priložnost bodo dobili mlajši igralci, ki so željni dokazovanja, tako da z velikim optimizmom čakam na naslednjo tekmo, na kateri smo absolutni favoriti," je na današnji novinarski konferenci med drugim dejal Vujović.

"Pričakovanja in cilji ostajajo nespremenjeni, na Slovaškem želimo zmagati in si že v Prešovu zagotoviti nastop na EP na Poljskem. Z novim selektorjem smo dobili nekaj novih idej, zgodile so se določene spremembe. Upam, da bomo v najkrajšem možnem času sprejeli vse njegove novosti in to dokazali in pokazali že na Slovaškem," je v odsotnosti Zormana dejal novi kapetan Luka Žvižej, medtem ko je povratnik Aljoša Rezar dodal: "V reprezentanco sem se vrnil z veseljem in ponosom, res sem vesel, da sem spet del tega ustroja. Dosedanji treningi v Zrečah so bili zelo kakovostni, vsi smo delali zavzeto, prav vsi igralci pa imamo le en cilj - zmagati na Slovaškem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.