Šport
46 ogledov

Na Solnograškem se obeta množična slovenska veselica

planica Anže Petkovšek
Veliko Slovencev se je odpravilo v Bischofshofen, kjer bodo spodbujali Petra Prevca ter ostale slovenske "orle".

V Avstriji in Nemčiji je šesti januar, dan "svetih treh kraljev", dela prost dan. V Sloveniji temu ni tako, a kljub temu bo sklepno tekmo skakalne novoletne turneje, ki bo danes na sporedu ob 17. uri, v živo spremljalo več tisoč duš s sončne strani Alp.

Bischofshofen je za Slovence najbližje prizorišče turneje štirih skakalnic. Če gre verjeti izračunu aplikacije Google Maps je mesto na Solnograškem od Ljubljane oddaljeno 235 kilometrov vožnje, od Maribora pa dobrih 45 kilometrov več.

Ob normalni vožnji bi za pot do skakalnice Paula Außerleitnerja torej porabili okrog tri ure. Velja pripomniti, da desetdnevna avstrijska vinjeta stane 8,8 evra, še nekaj je treba odšteti za pot skozi alpske predore.

Je pa gorivo pri naših severnih sosedih, kljub nedavnim pocenitvam v Sloveniji, še vedno cenejše, če ga ne točite na počivališčih ob avtocesti.

Maribor ni pozabil

Ob pričakovem slavju Petra Prevca, ki je v preteklem tednu dominiral, je v njegovi domovini zanimanje za tekmo v Bischofshofnu izjemno, kar so potrdili tudi organizatorji. Po dobrih predstavah Severina Freunda je povečan tudi interes Nemcev.

Podpora Petru Prevcu prihaja z vseh strani podalpske republike. Takoj po tekmi v Innsbrucku je vodilnemu skakalcu svetovnega pokala čestital tudi NK Maribor in svoje navijače pozval na tekmo v Bischofshofen. Prevc je že večkrat potrdil, da je navijač vijoličastega kluba, Štajerci pa so ga vzeli za svojega.

Minilo je 19 let

Čeprav so smučarski skoki (tudi zaradi zunanjih dejavnikov) eden najbolj nepredvidljivih športov, pa bo Prevcu tokrat težko kdo izmaknil zlatega orla. V kolikor bo vsaj približno zadržal nivo s prejšnjih treh tekem je preprosto predober, da bi izpustil 20 točk prednosti. 

Na dan "svetih treh kraljev" bo slovenski skakalni šport tako najbrž dobil še svojega drugega "kralja" turneje štirih skakalnic. 19 let po slavju Primoža Peterke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.