Šport
23 ogledov

Prevc tri desetinke od 2.000 evrov

Peter Prevc EPA
Peter Prevc je blestel na treningih pred kvalifikacijami v Bischofhofnu, kjer se mu je uspešno zoperstavil le Kenneth Gangnes. Norvežan je za las dobil tudi kvalifikacije.

Vodilni skakalec novoletne turneje Peter Prevc je dobro formo potrdil že na obeh treningih pred kvalifikacijami na zadnji skakalnici turneje. Na prvem treningu je zmagal, na drugem pa je osvojil drugo mesto. Z eno mesto višjega naleta ga je premagal Norvežan Kenneth Gangnes. Ta je skočil kar 143,5 metra daleč.

Nastopu v kvalifikacijah se je sicer odpovedal Severin Freund. Nemec, ki je drugi v skupni razvrstitvi turneje, za Prevcem pa zaostaja 19,7 točke, se je odločil za počitek. Razlog je padec v poskusni seriji Innsbrucka. Freund je izpustil tudi oba treninga.

V kvalifikacijah je kot prvi Slovenec nastopil Tilen Bartol, skok pa mu ni uspel, s številko šest se je uvrstil prav na to mesto. Nekoliko bolje je šlo Anžetu Semeniču, ki je zadnje dneve treniral v Planici z Jurijem Tepešem in Robetrtom Kranjcem. Slednji je za dve desetinki zaostal za Semeničem, oba pa sta visela na robu uvrstitve na tekmo. Na to se je zanesljivo prebil Tepeš, s številko 33 je skočil na četrto mesto, po njegovem skoku sta bila Semenič 19., Kranjec pa 20. Kot zadnji je od slovenskih orlov, ki so se morali še uvrstiti na tekmo, nastopil Anže Lenišek. Ta je bil najuspešnejši od peterice. Semenič se je kot zadnji prebil na tekmo, Kranjcu pa to kot prvemu ni uspelo.

Domnu in Petru Prevcu se na tekmo ni bilo potrebno kvalificirati, saj sodita med deset najboljših skakalcev sezone. Domen je na koncu osvojil 12. mesto, Peter pa je za tri desetinke zaostal za Gangnesom. Norvežan si je z zmago v kvalifikacijah zaslužil 2.000 evrov, jutri pa se bo pomeril s Freundom.

Peter Prevc se bo v bojih na izločanje pomeril s Semeničem, Domen z Japoncem Kentom Sakujamo, Lanišek z Nemcem Michaelom Neumayerjem, drugi slovensko-nemški par pa bosta sestavljala Tepeš in Andreas Wank.

Komentarjev 1
  • blueone 22:41 05.januar 2016.

    Jutri pa na zmago :-)