Šport
32 ogledov

Nad direktorja MotoGP s peticijo za Rossija

Valentino Rossi EPA
Navijači Valentina Rossija podpisujejo peticijo, da bi bila odpravljena kazen Italijanu za potezo s katero je v nedeljo s proge odstranil Marca Marqueza.

Trk med Valentinom Rossijem in Marcom Marquezom na nedeljski preizkušnji za Veliko nagrado Malezije je ljubitelje motociklizma razdelil na dva dela, podobno pa je tudi z mediji. Po pričakovanjih so v veliki večini španski stopili na stran svetovnega prvaka iz zadnjih dveh let, italijanski pa seveda podpirajo Rossija.

Ta je podporo dobil tudi pri številnih navijačih, ki želijo zdaj s peticijo vplivati na tekmovalnega direktorja MotoGP Mika Webba naj spremeni odločitev. Rossi bo moral v zadnjo dirko sezone kreniti z zadnjega startnega položaja, pred Jorgejem Lorenzom pa ima le sedem točk prednosti.

"Integriteta MotoGP je v nevarnosti. S kaznijo Valentinu Rossiju ste podprli umazano dirkanje, ki ga je s sabotiranjem Rossija izvajal Marc Marquez. Istočasno ste brez kazni dovolili prehitevanje Jorgeja Lorenza pod rumenimi zastavami. Absurdna je vaša obrazložitev kazni, ko trdite, da ne obstajajo pravila, ki bi onemogočila Marquezovo početje. To je enako, kot bi dejali, da lahko dirkači z orožjem streljajo drug na drugega, saj tudi o tem ni pravila. Bi to potem dovolili?" so se pobudniki peticije obrnili na Webba.

"Zdi se, da obstaja načrt naperjen proti dirkačem in navijačem, ki si želijo in zaslužijo čisto prvenstvo. Vaša odločitev obtožuje le Valentina Rossija. Pozivamo vas, da umaknete kazen in da se lahko Rossi na pošten način bori za naslov prvaka. Z mesta, ki si ga bo priboril na kvalifikacijah. Če boste storili to, boste vrnili integriteto v ta šport," so zaključili pobudniki zbiranja podpisov.

Peticija se na spletu trenutno nahaja v angleškem, italijanskem, francoskem, indonezijskem, japonskem, flamskem, ruskem in španskem jeziku.

Komentarjev 4
  • Avatar mike1968
    mike1968 21:14 27.oktober 2015.

    http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/148314/vr46-marc

  • vzev 15:50 27.oktober 2015.

    Pa če Rossiju izbrišejo kazen ne bodo vrnili nobene integritete MOTOGP-ju, temveč jo bo izgubil. Ker bi s tem dale vedeti, da je dovoljeno zanalašč izrivati dirkače iz steze.

  • vzev 15:48 27.oktober 2015.

    In ti navijači zopet pljuvajo po vseh drugih, Rossi pa je angelček. Lorenzo ni prehiteval pod rumeno zastavo, ker so to pokazali, ko je Lorenzo že prehitel Rossija. Kaj če bi Messi zanalašč naredil prekršek za rdeč karton, bi tudi ...prikaži več delali peticijo, da ne sme imeti prepoved igranja na naslednji tekmi.