Šport
21 ogledov

Nadal po vrnitvi do četrtfinala

Rafael Nadal EPA
Španski teniški as Rafael Nadal je po vrnitvi na teniška igrišča izgubil v četrtfinalu turnirja v Pekingu. Ugnal ga je Slovak Martin Kližan.

Po dolgotrajni poškodbi je Rafael Nadal v Pekingu klonil s 7:6, 4:6 in 3:6. V polfinalu 3,7 milijona dolarjev vrednega tekmovanja se bosta sicer v soboto pomerila prvi nosilec in branilec lovorike Srb Novak Đoković ter Škot Andy Murray, ki je danes v četrtfinalu premagal zmagovalca New Yorka Hrvata Marina Čilića. Drugi par je Kližan - Tomaš Berdych.

Nadal je v Pekingu nastopil prvič po porazu v Wimbledonu, po katerem je zaradi dolgotrajnih težav z zapestjem prisilno počival tri mesece. Na Kitajskem je v prejšnjem kolu premagal nemškega igralca Petra Gojowczyka brez večjih težav s 6:3, 6:4, danes pa je bil Slovak, 56. igralec sveta, vendarle premočan in se je po dvoboju, ki je bil sicer razburljiv in poln preobratov, po treh urah lahko veselil ene največjih zmag v karieri.

Za Kližana je današnji "skalp" Nadala šele tretji uspeh proti igralcu prve deseterice v karieri, pred dvema letoma je premagal Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja na newyorškem grand slamu, letos pa Japonca Keija Nišikorija na Roland Garrosu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.