Šport
45 ogledov

Največje presenečenje v sezoni

Petra Vlhova EPA
Dvajsetletna Slovakinja Petra Vlhova je presenetljiva zmagovalka slalomske tekme v Äreju.

Petra Vlhova je na najboljši način izkoristila izostanek vrstnice Mikaele Shiffrin, ki se je zaradi poškodbe vrnila v ZDA, in zmagala na slalomski tekmi na Švedskem. Mlada Slovakinja, ki je leta 2014 osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje v slalomu, je s številko 19vodila že po prvi vožnji, v drugo pa je vzdržala pritisk in se uvrstila pred domačinko Frido Hansdotter, ki je do druge stopničke napredovala s petega mesta. Zadovoljna je bila tudi skupno tretja Norvežanka Nina Loeseth, ki je v finalu sicer izgubila eno mesto.

Do točk je prišla tudi Ana Bucik na 26. mestu. Druga Slovenka Katarina Lavtar je bila za drugo vožnjo prepočasna, zaostala je 3,68 sekunde, kar je bilo dovolj za 36. mesto. Bucikova je v finalni vožnji na prvem merjenju vmesnega časa prednost za malenkost povečala, na drugem pa je že bila počasnejša od takrat vodilne, skozi cilj pa prišla kot četrta, za njo je bila le Francozinja Taina Barioz.

Resno kandidaturo za visoka mesta je oddala Slovakinja Veronika Velez Zuzulova, sedma po prvi vožnji, ki je vodstvo prevzela z veliko prednostjo, toda že naslednja Švicarka Wendy Holdener je bila hitrejša. Tako je bilo tudi po nastopu Švedinje Hansdotter. Za njo sta zaostali Avstrijka Michaela Kirchgasser in Loeseth, ne pa Vlhova. Mlada Slovakinja je pred tekmo v Areju najvišje končala na sedmem mestu, letos v Aspnu. Za seboj ima le 22 tekem svetovnega pokala.

V skupnem vodstvu ostaja Američanka Lindsey Vonn s 400 točkami, na drugo mesto se je prebila Hansdotterjeva (315), tretja je Shiffrinova (296). 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.