Šport
76 ogledov

Namesto dvajset dobil deset tekem kazni

HSBC arena v Buffalu EPA
Disciplinska komisija severnoameriške hokejske lige NHL, ki je na začetku februarja Kanadčana Dennisa Widemana zaradi namernega napada oziroma udarca sodnika kaznovala z 20 tekmami prepovedi igranja, je po pritožbi člana Calgary Flames kazen prepolovila na deset tekem.

Dvaintridesetletni Dennis Wideman se je na tekmi proti Nashville Predators v linijskega sodnika zaletel s telesom, udarec pa je bil za slednjega še posebej boleč, saj ga je hokejist zadel v hrbet. V hokejskem žargonu je šlo za klasični cross-checking, ki bi bil med tekmo kaznovan z dvema minutama.

Vodstvo lige je Widemana nemudoma suspendiralo, kazen pa mu je prisodilo po zaslišanju, na katerem se je hokejist sicer opravičil za dejanje. Vendar se Wideman s tako visoko kaznijo, saj bi v tem času ostal tudi brez dobrega pol milijona dolarjev, kolikor bi znašala njegova plača, ni strinjal, zato se je pritožil. Igralec je na novem zaslišanju pojasnil, da je bil pred tem žrtev grobe igre nasprotnikovega igralca, ki s strani sodnikov ni bila kaznovana.

Nazadnje pred 33 leti

"Poskušal sem zadržati ravnotežje in šele v zadnjem trenutku sem videl sodnika, ki se mu nisem mogel izogniti," je svoje dejanje opravičeval Wideman, njegovo pritožbo pa je disciplinska komisija hokejske lige NHL delno upoštevala, tako da bo kanadski hokejist že v kratkem spet lahko zaigral za Calgary Flames.

Nazadnje je 20 tekem prepovedi igranja za tovrsten prekršek dobil Tom Lysiak davnega 1983.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.