Šport
13 ogledov

Navijač dregnil Murrayja v oko

andy murray
1/8
Youtube
Drugi igralec sveta Andy Murray je po zmagi v Wimbledonu postal najbolj oblegan človek v Veliki Britaniji.

Andy Murray je dan po zgodovinski zmagi, ko je v treh nizih premagal Novaka Đokovića, pristal na naslovnicah vseh največjih medijev na Otoku. Njegov uspeh - postal je prvi Britanec po 77 letih, ki je osvojil Wimbledon - je bil tako odmeven, da mu je čestitke osebno poslala celo britanska kraljica Elizabeta II.

Toda slava ima svojo ceno. Murrayja so po zmagi v All England Clubu čakale številne medijske in sponzorske obveznosti, poziranje s pokalom, tiskovne konference, intervjuji in še in še.

Zmagovalec dveh turnirjev za grand slam - lani je v finalu US Opna prav tako premagal Đokovića - se je v ponedeljek z družbi dekleta Kim Sears in mame Judy odpravil na večerjo, med zapuščanjem restavracije pa ga je pred vhodom obkrožila množica navijačev, ki so si želeli njegovega avtograma. Eden izmed najbolj zagrizenih je Murrayju v obraz pomolil revijo in ga nesrečno zadel v oko. Škot ni bil navdušen.

Ivan Lendl: skrivnost uspeha Andyja Murrayja

Veliko zaslug za zmago Andyja Murrayja v Wimbledonu gre njegovemu trenerju Ivanu Lendlu, s katerim sta začela sodelovati novembra 2011. Murray je pod njegovo taktirko osvojil dva grand slama in olimpijsko zlato.

''Andy ima trenutno dva grand slama in olimpijsko kolajno. Ne me narobe razumeti, Novak je odličen tenisač. Imel je fenomenalnih 12 mesecev oziroma vse od začetka 2011 in lestvica kaže na to. A če ima nekdo dva grand slama in olimpijsko zlato, vsi ostali pa držijo po en grand slam... vsak si lahko ustvari svoje mnenje,'' je povedal Čeh in posredno dal jasno vedeti, kdo je po njegovem mnenju najboljši tenisač na svetu.

Lend je v svoji karieri osvojil osem turnirjev za grand slam, a nobenega v Wimbledonu, kjer je izgubil v finalih leta 1986 in 1987. Murray je zmago v Londonu posvetil trenerju, ki je prek svojega varovanca vendarle prišel do lovorike. ''Vsak šampion ve, koliko grand slamov je osvojil. Nihče si ne zapomni, koliko tednov si bil številka ena,'' je dodal Lendl, ki je na prvem mestu lestvice ATP kraljeval 270 tednov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.