Šport
26 ogledov

Navijač izvedel prosti strel za Tottenham

"Pitch invader" West Ham Tottenham EPA
Prvo kolo elitne angleške lige je, poleg poraza Manchester Uniteda, zaznamoval tudi "prosti strel" na srečanju med West Hamom in Tottenhamom.

Na domačih tekmah West Hama je pogosto zelo pestro. Če je gostujoča ekipa Tottenham, so strasti razvnete še malce bolj kot ponavadi. Tokrat ni bilo antisemitskih napevov ali obračunavanja navijačev pred tekmo, zato pa je Boleyn Ground nasmejal navijač, ki je pritekel na zelenico in izvedel "prosti strel".

Tekla je 64. minuta, ko se je gostujoči vezist Christian Eriksen pripravljal na izvedbo prostega strela iz ugodnega položaja. Še preden je Danec vzel zalet, je z glavne tribune objekta v Upton Parku pritekel mladenič in žogo poslal proti golu domačega vratarja Adriána

Slavil, kot da bi zabil

Španski čuvaj mreže je navijačevo "bombo" zlahka ujel, ujeti strelca pa se je za redarje izkazalo za precej težjo nalogo. Ob vzklikih občinstva je svojeglavi nogometni privrženec z razširjenimi rokami stekel proti tribuni, kjer se zbirajo najzvestejši navijači West Hama in nato še nekaj trenutkov uspešno bežal osuplim varuhom reda.

Iz Scotland Yarda so po tekmi sporočili, da so aretirali in za krajši čas v priporu v vzhodnem Londonu zadržali 22-letnika iz Kenta zaradi vdora na igrišče. Mladenič si najbrž dolgo časa ne bo mogel ogledati tekme v živo, saj v Angliji tovrstne prekrške pogosto kaznujejo s prepovedjo vstopa na stadione.

Dve izključitvi in gol v 93. minuti

Srečanje je sicer dobil Tottenham z golom Erica Dierja v 93. minuti (0:1). West Ham je imel od 29. minute igralca več na zelenici, ko je bil zaradi igre z roko v kazenskem prostoru izključen Kyle Naughton, toda Mark Noble je nato zapravil strel z bele točke. V 63. minuti so bile moči izenačene, ko je drugi rumeni karton dobil James Collins. "Hammers" so bili skozi večino srečanja boljši nasprotnik, a so, predvsem v prvem delu, zapravili veliko priložnosti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.