Šport
28 ogledov

Ne dva, Muršak bo počival tri mesece

Jan Muršak (na fotografiji s št. 19) je z Detroitom klonil pred Columbusom. (Fot Reuters
Slovenski hokejist Jan Muršak, ki si je na prijateljski tekmi med moštvoma severnoameriške hokejske lige NHL Detroit Red Wings in Chicago Blackhawks huje poškodoval levi gleženj, bo po zadnjih informacijah na bolniškem dopustu vsaj tri mesece.
"Imam zlomljen gleženj. Operacija najverjetneje ne bo potrebna, a to bo jutri uradno potrdila magnetna resonanca. Šest do osem tednov bom imel mavčno oblogo, nato pa bo sledila rehabilitacija. Vse skupaj bo po predvidevanjih trajalo okoli treh mesecev," je dejal nesrečni Jan Muršak, član rdečih kril iz Detroita.

Mariborčan se je na omenjeni tekmi poškodoval v drugi tretjini. Ko je prodiral proti vratom, je nanj naletel Dylan Olson, slovenski napadalec pa se je nato zaletel v ogrado. Muršaku sta z ledu pomagala soigralec Henrik Zetterberg in eden od trenerjev Piet Van Zant.

"To je zanj hud udarec. Letos je imel zares lepo priložnost, da postane stalni član prve ekipe, sedaj pa je pred njim dokazovanje od samega začetka," je po tekmi poškodbo Pesničana obžaloval glavni trener Mike Babcock.

Muršaku se je v novi sezoni obetala uvrstitev v konico napada Detroita. V zadnjih treh sezonah je igral v nižji severnoameriški ligi AHL za klub Grand Rapids Griffins, podružnično ekipo moštva lige NHL Detroit Red Wings. V minuli sezoni je bil za kratek čas na 19 tekmah kot zamenjava vpoklican v prvo ekipo. V ligi NHL je debitiral 28. decembra lani proti klubu Colorado Avalanche in kot drugi slovenski hokejist po Anžetu Kopitarju zaigral v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Svoj prvi gol v ligi NHL je dosegel 10. januarja na gostovanju pri Colorado Avalanche. Februarja je z Detroitom podpisal dvoletno pogodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.