Šport
62 ogledov

Nekaj odrgnin, a vse bo v redu

Peter Prevc EPA
Najboljši skakalec lanske zime je petkov padec preživel brez hujših posledic.

Peter Prevc je na uvodni tekmi sezoni s padcem v drugi seriji s prvega zdrsnil na tretje mesto, a zmaga je ostala v družini, saj se je na najvišjo stopničko prvič v karieri povzpel Domen Prevc.

Petru Prevcu v četrtkovih kvalifikacijah sicer ni šlo najbolje, analiza in nekaj prilagoditev na zaletišču pa sta bili dovolj, da je branilec skupnega naslova v svetovnem pokalu v petek posegel v vrh.

Slovenskega šampiona padec ni pretresel. "Sedaj sem v redu, a je telo še polno adrenalina. Toda lahko hodim in govorim, večjega problema ni," je takoj po tekmi dejal Peter Prevc in pohvalil svojega brata. "Njegovi zadnji pripravljalni skoki v Kranju so bili impresivni. Res sem vesel, ker mu je tako dobro šlo tudi na tekmi."

Petru sicer mraz na Finskem ni pisan na kožo, a v soboto ga ne gre odpisati. Tekma z začetkom ob 16. uri bo priložnost, da si povrne primat v družini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.