Šport
63513 ogledov

Nekdanji evropski prvak naj bi se ustrelil v trebuh

Krassimir Anew Twitter
Nekdanjega bolgarskega šampiona so uspešno zbudili iz umetne kome, njegovo stanje pa je še vedno resno.

Nekdanji vrhunski biatlonec Krassimir Anew se je prebudil iz umetne kome, v katero so ga dali zaradi strelne rane v predelu trebuha. Okoliščine neljubega dogodka so za zdaj še predmet špekulacij, tamkajšnji mediji pa so neuradno poročali, da se je nekdanji biatlonski evropski prvak (2019) ustrelil sam.

Anew je že pri zavesti, njegovo življenje pa trenutno ni ogroženo, vendar za zdaj ostaja na intenzivni negi. Okrevanje po navedbah bolgarskih medijev poteka brez posebnih zapletov.

"Fizično in psihično je zelo močan, zato verjamem, da bo lahko povsem okreval. Upam, da se bodo odslej stvari zanj premikale v pozitivno smer, saj je že veliko prestal," je povedal njegov trener Georgi Furtunov, ki pa o o podrobnostih glede same nesreče ni želel govoriti. "Če bo želel, bo sam povedal, kaj se je zgodilo," je bil odločen Furtunov.

Šestintridesetletnega biatlonca so 1. novembra našli hudo ranjenega v bližini mesta Kjustendil na jugozahodu Bolgarije. Po podatkih policije se je ustrelil z zakonito posedovano pištolo. Nekdanji biatlonec, ki se je upokojil leta 2020, je pripadnik bolgarske vojske, kjer med drugim sodeluje pri usposabljanju bolgarskih zračnih sil.

Anew je eden najuspešnejših bolgarskih biatloncev vseh časov. Največji športni uspeh je dosegel z zmago na biatlonskem EP leta 2019.

Leta 2015 je na tekmi s skupinskim startom v Oberhofu osvojil četrto mesto, kar je bila njegova najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu. Udeležil se je enajstih svetovnih prvenstev in treh olimpijskih iger, kjer pa nikoli ni osvojil odličja.

Upokojil se je leta 2020 zaradi nesoglasij s predsednico bolgarske biatlonske zveze Ekaterino Dafowska, prav tako pa si je želel več časa preživeti z družino. Po koncu kariere se je ukvarjal z ljubiteljskim streljanjem s pištolo in se udeleževal amaterskih tekmovanj.

Krasimir Anew | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice