Šport
65 ogledov

Nekdanji vratar v boju za življenje

Pavel Srníček EPA
Nekdanji češki reprezentančni vratar Pavel Srníček se bori za življenje.

Nekdanji vratar Newcastla in West Hama Pavel Srníček je v kritičnem stanju po srčni kapi. Čuvaj mreže, ki je v svoji karieri zbral 49 nastopov za češko izbrano vrsto, je zastoj srca doživel ob teku. "Lahko potrdim, da se nahaja v naši bolnišnici, na željo družine pa podrobnosti o njegovem stanju ne bomo razkrili," je dejal predstavnik za stike z javnostjo bolnišnice v Ostravi Tomas Oborny.

"Govoril sem z njegovo svakinjo na Češkem. Dejala je, da se je njegovo srce ustavilo. V bolnišnici je v kritičnem stanju, je v nezavesti," pa je povedal Srničkov zastopnik Steve Wraith. Ta je kasneje še dodal: "Pavel je bil sinoči na svojem teku, nato pa mu je zastalo srce. V takšnem stanju je bil 20 minut, nato je bil prepeljan v bolnišnico, kjer bo do srede v umetni komi. Takrat bodo videli, če je njegovo srce kaj močnejše, in če bo, ga bodo zbudili iz kome. Nihče ne ve, ali so bili njegovi možgani predolgo brez kisika."

Srníček se je sicer pred kratkim mudil v Angliji, kjer je izdal svojo avtobiografijo, za božič pa se je vrnil k družini na Češko.

Za Newcastle je branil med leti 1991 in 1998, leta 2006 pa se je znova vrnil k srakam. V Angliji je tudi branil barve Sheffield Wednesdaya, Portsmoutha in West Hama, zaigral pa je tudi v Italiji in na Portugalskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.