Šport
29 ogledov

Gol Nemčije, prečki Portugalske

Ronaldo Portugalska Euro 2012 priprave Obidos žoga
1/13
EPA
Čeprav so Portugalci zadeli dve nemški prečki in v sklepu tekme uprizorili pravi naval proti nemškim vratom, je Cristiano Ronaldo z igrišča odvihral besen. Odločil je zadetek Maria Gomeza. In tako se je izkazalo, da je jasnovidni prašič Funtik pravilno napovedal oba zmagovalca skupine B.

Podjetneje so začeli Nemci, ki so imeli v prvih desetih minutah prek Maria Gomeza in Lukasa Podolskega že dve dokaj obetavni priložnosti. Večinsko nemške navijače je razbesnel Helder Postiga, ki je s podplato, sicer z izkrčeno nogo, startal na nemškega vratarja Manuela Neuerja in bil nagrajen z rumenim kartonom.

funtik prašič euro | Avtor: Reuters Reuters

Portugalci so se večinoma branili, le nekaj centimetrov pa jih je ločilo od zadetka po tretjem kotu na tekmi v zadnji minuti prvega polčasa. V kazenskem prostoru je žoga prispela do Realovega branilca Pepeja, ki je brez oklevanja sprožil, zadel prečko, žoga pa se je odbila na golovo črto – ne prek nje – in nato nazaj v polje.

Nepričakovana zaspanost se je prenesla tudi v drugi polčas. Jerome Boateng je v žile navijačev sicer vbrizgal nekaj adrenalina, saj je rešil verjetni portugalski zadetek, ki je uspešno posredoval ob strelu Cristiana Ronalda. Slabih dvajset minut pred tekmo pa je počilo. Z desne strani je podal Sami Khedira, Mario Gomez – ki ga je Joachim Löw sicer želel menjati, to je storil nekaj minut kasneje – pa je zabil z glavo.

Potem ko so se znašli v zaostanku, so Portugalci vendarle nekoliko dvignili obrate. V 82. minuti je Ronaldo v svojem slogu sprožil z 18 metrov, Neuer pa se je izkazal z obrambo. Dve minuti kasneje je Nani zadel še drugo portugalsko prečko, potem ko je poslal žogo v osrčje kazenskega prostora z desne strani. Nani je še enkrat ogrozil nasprotna vrata, a je kočljivo situacijo obvladala nemška obramba. Po kotu, ki je sledil tej potezi, je v zrak poletel Bruno Alves, vendar je njegov strel švignil prek portugalske prečke. Najlepšo priložnost za besnega Ronalda in soigralce pa je po imenitnem prodoru Nanija zakockal Silvestre Varela, ki mu je ob strelu s kakšnih sedmih metrov Neuer pravočasno zaprl kot in strel ubranil.

EP v nogometu, skupina B, prvi tekmi:

Nemčija : Portugalska 1:0 (0:0)
Gomez (72)

Nizozemska : Danska 0:1 (0:1)
Michael Krohn-Dehli (23)


Vrstni red: 1. Nemčija 3, 2. Danska 3, 3. Nizozemska 0, 4. Portugalska 0

 

 

Komentarjev 2
  • puksicd 23:41 09.junij 2012.

    "Pujs Funtik je napovedal zmago Nemcev. Gleda popoldanske tekme je zadel - zmagali so Danci." Kaj pa je to? Vašim mojstrovinam ni konca ...

  • anja.scuka 12:08 09.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **